Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 7 mars 2018

Frysa in rödbetor – så gör du

Har du fått mer rödbetor än vad du klarar av att äta upp? Inga problem – frys in! Det är så skönt att plocka fram och ha redo i efterhand.

 Frys in rödbetorna – ett bra sätt att ta hand om stor skörd.
Frys in rödbetorna – ett bra sätt att ta hand om stor skörd.

Efter en vecka i kylen kan det vara dags att göra något med rödbetorna. Men släng dem inte! Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver rödbetor, plocka bara fram ur frysen och använd.

Läs också: Rödbetsjuice – gör du den supernyttiga saften

Det här behöver du veta:

1. Koka rödbetorna nästan mjuka, späda 15-20 minuter och äldre rödbetor cirka 45-60 minuter.Skala och frys sedan in i bitar eller skivor.

2. Använd valfri förpackning och fyll den med så mycket rödbetor som du tror att du behöver nästa gång. Läs också: Så skalar du rödbetor utan att få röda fingrar!

3. Du kan även förvälla rödbetor och frysa in dem. Då förkokar du dem i fem minuter och fryser sen in dem.

4. Du kan också riva rödbetorna och frysa in dem i portionspåsar som du sen använder i soppor och grytor.

5. Om du inte vill koka eller förvälla, testa att göra en supernyttig saft som du lätt fryser in. Men använd då en förpackning som tar höjd för att vätskan kommer expandera när den fryser.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen