Frysa in rödbetor – så gör du
Har du fått mer rödbetor än vad du klarar av att äta upp? Inga problem – frys in! Det är så skönt att plocka fram och ha redo i efterhand.
Efter en vecka i kylen kan det vara dags att göra något med rödbetorna. Men släng dem inte! Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver rödbetor, plocka bara fram ur frysen och använd.
Läs också: Rödbetsjuice – gör du den supernyttiga saften
Det här behöver du veta:
1. Koka rödbetorna nästan mjuka, späda 15-20 minuter och äldre rödbetor cirka 45-60 minuter.Skala och frys sedan in i bitar eller skivor.
2. Använd valfri förpackning och fyll den med så mycket rödbetor som du tror att du behöver nästa gång. Läs också: Så skalar du rödbetor utan att få röda fingrar!
3. Du kan även förvälla rödbetor och frysa in dem. Då förkokar du dem i fem minuter och fryser sen in dem.
4. Du kan också riva rödbetorna och frysa in dem i portionspåsar som du sen använder i soppor och grytor.
5. Om du inte vill koka eller förvälla, testa att göra en supernyttig saft som du lätt fryser in. Men använd då en förpackning som tar höjd för att vätskan kommer expandera när den fryser.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.