Så fryser du ruccola – allt du behöver veta
Det är lätt att en hög ruccola blir över när salladen blivit klar. Vad göra? Frys in den såklart.
Så här fryser du in ruccola på bästa sätt, för att sedan kunna plocka fram när du behöver. Eller kanske vill du hellre frysa in en pizza?
Förväll
Förväll ruccolan – koka i lättsaltat vatten i någon minut. Krama ur och frys is. När du sedan ska använda ruccola så ska du undvika sallader eftersom ruccolan är tillagad.
Läs också: 11 grönsaker som har bytt namn
Pesto innan eller efter frysning
I stället för att förvälla och frysa in kan du göra ruccolapesto! Blanda följande ingredienser i matberedaren:
100 gram ruccola
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
0,5 dl solrosfrön
2 vitlöksklyftor
1 krm himalayasalt
1 krm svartpeppar
Lägg ner peston i en steriliserad glasburk, stäng locket och frys in. När du sedan tinar peston så smakar den nästan som nygjord!
Läs också: Så fryser du in lök
Pizza att frysa in
Om du har andra ingredienser som du inte vet vad du ska göra med – varför inte satsa på att göra en hemlagad pizza? Fixa en bra pizzadeg och sedan är det bara att lassa på alla godsaker du vill ha. Och där passar den tinade ruccolan perfekt som topping!
Läs också: Så fryser du in mangold och spenat
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.