Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 14 mars

Så fryser du ruccola – allt du behöver veta

Det är lätt att en hög ruccola blir över när salladen blivit klar. Vad göra? Frys in den såklart.

FOTO: Istock

Så här fryser du in ruccola på bästa sätt, för att sedan kunna plocka fram när du behöver. Eller kanske vill du hellre frysa in en pizza?

Förväll

Förväll ruccolan – koka i lättsaltat vatten i någon minut. Krama ur och frys is. När du sedan ska använda ruccola så ska du undvika sallader eftersom ruccolan är tillagad.

Läs också: 11 grönsaker som har bytt namn

Pesto innan eller efter frysning

I stället för att förvälla och frysa in kan du göra ruccolapesto! Blanda följande ingredienser i matberedaren:

100 gram ruccola

2 msk olivolja

2 msk citronsaft

0,5 dl solrosfrön

2 vitlöksklyftor

1 krm himalayasalt

1 krm svartpeppar

Lägg ner peston i en steriliserad glasburk, stäng locket och frys in. När du sedan tinar peston så smakar den nästan som nygjord!

Läs också: Så fryser du in lök

Pizza att frysa in

Om du har andra ingredienser som du inte vet vad du ska göra med – varför inte satsa på att göra en hemlagad pizza? Fixa en bra pizzadeg och sedan är det bara att lassa på alla godsaker du vill ha. Och där passar den tinade ruccolan perfekt som topping!

Läs också: Så fryser du in mangold och spenat

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen