Så fryser du bäst in dina tomater
Börjar tomaterna se lite ledsna ut? Fick du ett överflöd från växthuset! Perfekt, då är det dags att frysa in! Du kommer tacka dig själv senare.
Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver den underbara smaken av tomat, plocka bara fram ur frysen och använd.
Läs också: Frys in rödbetor – allt du behöver veta
Det här behöver du veta:
1. Du kan frysa in dina tomater i olika konsistenser: Hela, styckfrysta klyftor eller mixade.
2. Tomaterna som frysts in ska du helst använda i soppan eller grytan. De är inte så roliga att använda i sallader, eftersom de blir ganska vattniga efter att ha varit frysta.
Läs också: Så gör du enkel och krämig tomatsoppa
3. Hur stora ska portionerna i frysen vara? Ett bra knep är att frysa in 500 gram i varje portion så har du för en middag när du behöver.
4. Om du vill göra det supereffektivt så kan du alltid mixa alla tomaterna i en matmixer. Frys sen in krosset i påsar eller i glasburkar. Se till att det finns plats för viss expansion när krosset fryser till.
5. Varför inte köpa på dig massor av tomater när det är säsong. Gör egen tomatsås som sedan fryses in portionsvis.
Läs också: Frys in morötter – allt du behöver veta
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.