Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 7 mars 2018

Så fryser du bäst in dina tomater

Börjar tomaterna se lite ledsna ut? Fick du ett överflöd från växthuset! Perfekt, då är det dags att frysa in! Du kommer tacka dig själv senare.

Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver den underbara smaken av tomat, plocka bara fram ur frysen och använd.

Läs också: Frys in rödbetor – allt du behöver veta

Det här behöver du veta:

1. Du kan frysa in dina tomater i olika konsistenser: Hela, styckfrysta klyftor eller mixade.

2. Tomaterna som frysts in ska du helst använda i soppan eller grytan. De är inte så roliga att använda i sallader, eftersom de blir ganska vattniga efter att ha varit frysta.

Läs också: Så gör du enkel och krämig tomatsoppa

3. Hur stora ska portionerna i frysen vara? Ett bra knep är att frysa in 500 gram i varje portion så har du för en middag när du behöver.

4. Om du vill göra det supereffektivt så kan du alltid mixa alla tomaterna i en matmixer. Frys sen in krosset i påsar eller i glasburkar. Se till att det finns plats för viss expansion när krosset fryser till.

5. Varför inte köpa på dig massor av tomater när det är säsong. Gör egen tomatsås som sedan fryses in portionsvis.

Läs också: Frys in morötter – allt du behöver veta

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen