Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 11 januari 2019

Lands odlarskola

Har du 100 kvadratmeter tomt till övers? Drömmer du om att odla grönsaker? Då är vår odlarskola något för dig! Lands odlarprofil Bella Linde hjälper dig till ett roligt odlarliv – från en tom jordplätt till ljuvliga skördar.

 Häng med i Lands odlarskola.
Häng med i Lands odlarskola. FOTO: Illustration: Maria Källström

Häng med från början. Lands odlarexpert Bella Linde har satt ihop en odlarskola som, månad för månad, beskriver hur det går till att förvandla en 100 kvadratmeter stor yta till en produktiv och spännande odling.

Det är handfast på riktigt. Skolan utgår från en skiss med fyra pallkragar, tre djupbäddar, örtspiral, nyckelhålsbädd, varmbänk, frukthörna och kompost. Du får både växtlistor och en ritning med måtten på de olika delarna av odlingen.

 Drömmen om en grönsaksodling kan bli verklighet på 100 kvadratmeter.
Drömmen om en grönsaksodling kan bli verklighet på 100 kvadratmeter. FOTO: Maria Källström

Gör allt eller bara delar. Under året följer odlarskolan det arbete som krävs och ger goda råd som hjälper dig lyckas.

Odlarskola januari: Planera och mät din odlingLyckas med chiliodlingenOdlarskola februari: Dags att försåOdlarskola mars: Gräv din odlingsbäddOdla tomater – från frö till fruktOdlarskola april: Förvandla gräsmatta till potatislandOdlarskola maj:Då och så ska du så frön & potatisOdlarskola juni:Lyckas med förodlat och täckodlingOdlarskola juli:Skydda skörden mot kryp och sjukdomarOdlarskola augusti:Skörda och förvara grönsaker, frukt och bärOdlarskola september:Bra att plantera i höstOdlarskola oktober:Grödorna som klarar kylaOdlarskola november:Bygg och odla i en hügelbäddOdlarskola december:Gör egen jordfabrik med bokashi

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen