Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 11 januari

Lands odlarskola

Har du 100 kvadratmeter tomt till övers? Drömmer du om att odla grönsaker? Då är vår odlarskola något för dig! Lands odlarprofil Bella Linde hjälper dig till ett roligt odlarliv – från en tom jordplätt till ljuvliga skördar.

 Häng med i Lands odlarskola.
Häng med i Lands odlarskola. FOTO: Illustration Maria Källström

Häng med från början. Lands odlarexpert Bella Linde har satt ihop en odlarskola som, månad för månad, beskriver hur det går till att förvandla en 100 kvadratmeter stor yta till en produktiv och spännande odling.

Det är handfast på riktigt. Skolan utgår från en skiss med fyra pallkragar, tre djupbäddar, örtspiral, nyckelhålsbädd, varmbänk, frukthörna och kompost. Du får både växtlistor och en ritning med måtten på de olika delarna av odlingen.

 Drömmen om en grönsaksodling kan bli verklighet på 100 kvadratmeter.
Drömmen om en grönsaksodling kan bli verklighet på 100 kvadratmeter. FOTO: Maria Källström

Gör allt eller bara delar. Under året följer odlarskolan det arbete som krävs och ger goda råd som hjälper dig lyckas.

Odlarskola del 1: Januari: Planera och mät din odlingOdlarskola del 2: Februari: Dags att försåOdlarskola del 3: Mars: Gräv din odlingsbäddOdlarskola del 4: April: Förvandla gräsmatta till potatislandOdlarskola del 5: Maj: Då och så ska du så frön & potatisOdlarskola del 6: Juni: Lyckas med förodlat och täckodlingOdlarskola del 7: Juli: Skydda skörden mot kryp och sjukdomarOdlarskola del 7: Juli: Dags för skörd och serieodling

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen