Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 29 januari

Nordiska Trädgårdar – allt du behöver veta

Nordiska Trädgårdar är den största trädgårdsmässan i Norden. Under fyra dagar i mars 2019 besöks trädgårdsmässan av cirka 50 000 trädgårdsintresserade. Naturligtvis ställer även Land ut och finns på plats för att svara på alla dina trädgårdsfrågor!

 Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdmässa som ordnas på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdmässa som ordnas på Stockholmsmässan i Älvsjö. FOTO: Gustav Kaiser

Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar vänder sig till både proffs, hobbyodlare och nybörjare. Under ett par dagar i mars varje år kan du som besökare botanisera bland växter, spana in designidéer, studera trädgårdsmaskiner och titta närmare på trädgårdsprylar och smarta odlingslösningar.

Trädgårdsmässan 2019

 Varje år är det olika trädgårdstrender som presenteras på Nordiska Trädgårdar.
Varje år är det olika trädgårdstrender som presenteras på Nordiska Trädgårdar. FOTO: Gustav Kaiser

I år går mässan Nordiska Trädgårdar av stapeln torsdag till söndag den 21-24 mars 2019. Som vanligt arrangeras mässan av Stockholmsmässan i Älvsjö. Här kan du ställa frågor till experterna, handla allt du behöver till trädgården och inspireras av blomster, rabatter och uteplatser.

Omkring 350-400 utställare finns på plats – däribland Land!

Första 50 får present

Om du är en av de 50 första som besöker vår monter och har tidningskupongen med dig, den fanns i nummer 12, så får du en finfin present. Om du inte hinner vara bland de 50 första så kan du ändå få en fin present eftersom vår sponsor Weibulls bjuder på supersmarta örtsaxar!

 Träffa Lands Kristina Bäckström (th) på Nordiska trädgårdar. Här är Kristina tillsammans med Anna Uppvall (tv) från Lands kundservice.
Träffa Lands Kristina Bäckström (th) på Nordiska trädgårdar. Här är Kristina tillsammans med Anna Uppvall (tv) från Lands kundservice. FOTO: Joel Linderoth

Träffa experter i montern

Lands egen trädgårdsredaktör Kristina Bäckström kommer lära besökarna allt om hur man tar sticklingar och har du tur kan du dessutom ta med dig en egen stickling.

Kristina Bäckström träffar du på torsdag klockan 11 och 14 och på fredag klockan 10 och 16.

Bella Linde på Trädgårdsmässan 2019

Lands trädgårdsexpert Bella Linde lär hela Sverige odla i Lands odlarskola och hon finns i Lands monter på fredag och svarar på allt om odling.

Du träffar Bella klockan 10 och 13 på fredag den 22/3. Välkommen!

Niklas Kämpargård på Trädgårdsmässan 2019

Niklas Kämpargård kan allt om odling och kan dessutom allt om hur du ska göra i en krissituation. Hans populära blogg på Land.se är fylld av smarta tips och du kan få dem direkt av Niklas på fredag klockan 14 och 17.

Dessutom träffar du Niklas i Lands monter på lördagen klockan 9.30, 11.30 och 13.30.

Tävla om presentkort på 10 000 kronor

Dessutom, du kan vinna ett presentkort på 10 000 kronor från Weibulls om du tävlar i Lands monter. Svara på 4 enkla frågor och lämna i montern så är du med och tävlar.

Nordiska trädgårdar är i gång den 21 till 24 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Du hittar Lands monter i position A10:19.

Här nedan kan du läsa om andra höjdpunkter på Nordiska Trädgårdar 2019!

Blomlabbet på Trädgårdsmässan 2019

Med hjälp av kända trädgårdsprofiler och kreatörer får du lära dig att skapa egna växt- och blomsterarrangemang, tillverka egna hudvårdsprodukter med gröna råvaror, sticklingföröka din krukväxter och mycket mer. Blomlabbet är en workshop där man med hjälp av professionell handledning får handfasta tips och råd men också massor av inspiration.

Frank Erichsen besöker Trädgårdsmässan 2019

 Frank Erichsen från Hundra procent bonde håller en föreläsning på Trädgårdsmässan om livet som självhushållare.
Frank Erichsen från Hundra procent bonde håller en föreläsning på Trädgårdsmässan om livet som självhushållare. FOTO: Svt

Danske tv-bonden Frank Erichsen från tv-programmet Hundra procent bonde besöker Nordiska Trädgårdar 2019 för att föreläsa om självhushållning och livet på Kastanjegården.

Årets Pelargon 2019

 Årets Pelargon utses varje år på Nordiska Trädgårdar.
Årets Pelargon utses varje år på Nordiska Trädgårdar. FOTO: Istock

På Nordiska Trädgårdar utses varje år Årets Pelargon. I år var det den 21 mars som gällde och vinnaren hittar du här!

SM i fågelholk

 Var med och utse vinnaren i SM i fågelholk på Trädgårdsmässan!
Var med och utse vinnaren i SM i fågelholk på Trädgårdsmässan! FOTO: Gustav Kaiser

SM i fågelholk är en tävling för grundskole- och gymnasieklasser som ordnas i samarbete med Naturskyddsföreningen. Finalisterna presenteras under trädgårdsmässan och du som besökare är med och röstar fram det vinnande bidraget.

Här kan du läsa mer om Nordiska Trädgårdar och förhandsköpa biljetter

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen