Så enkelt odlar du ärtskott hemma!
Vill du odla extremt närodlat grönt för din sallad eller smörgåsmacka? Då är ärtskott något för dig!
Att odla ärtskott är enkelt och går hyfsat fort. Du får tänka på att det är så fasligt gott att det försvinner fort! Men för varje odling så kan du skörda två eller tre gånger per omgång.
Köp gula ärtor i affären. Det är de ärtorna som du kan göra ärtsoppa på.
Ta ett tråg eller en bricka med en liten kant.
Läs också: Så enkelt odlar du svartkål!
Du använder vanlig blomjord och sprider ut det på tråget med en höjd av cirka 2 centimeter.
Sen tar du en näve gula ärtor och sprider över jorden, platta till dem när du har ärtor över hela tråget.
Häll över lite mer jord och vattna.
Täck tråget med plastfilm om det går, gör små andningshål för ärtorna. Så fort det har kommit upp små gröna skott tar du av plasten.
Vänta ett par dagar så kommer du se växtkraften!
När kan du äta dessa underbara? När de är mellan 3 och 10 centimeter långa. Klipp av skotten så att de har i alla fall ett bladpar kvar, så växer det ut nya godsaker!
Läs också: Odla purjolök hemma – så gör du
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.