Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 10 juli 2017

Odling ska få äldre att må bättre

Att odla kan göra underverk för välbefinnandet. Nu ska ett projekt se till att personer som bor på äldreboende ska ha lättare att odla och därmed må bättre.

 Alla mår bättre av att odla, nu ska ett projekt få äldre att odla mer.
Alla mår bättre av att odla, nu ska ett projekt få äldre att odla mer. FOTO: Istock

Blommor och växter kan ha många goda effekter och det är de effekterna som projektet “Odling och gröna miljöer för hälsa” letar efter. Projektet har just beviljats 750 000 kronor och i kommunen där det drivs hoppas man på goda effekter.

– Odling är något av en gratis medicin och kan skapa och väcka minnen för de äldre som börjat lida av demens. Det är också ett sätt för äldre att faktiskt komma ut, oberoende av väder. Grödor är något som lever, som måste tas om hand! säger planeringsledaren Ingrid Grange till LandLantbruk.se.

Äldre ska sköta odlingarna

Tanken är att det ska finnas odlingsplatser på många ställen i kommunen och att äldre tillsammans med personalen ska sköta om de olika odlingsplatserna.

Projektet inleds i år och ska stå klart 2019.

Läs också:Bevisat – påta i jorden gör dig lycklig

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen