Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 4 juni 2019

Öppen trädgård på väg mot nytt rekord

Intresset för vackra, spännande, härliga och mysiga trädgårdar är större än någonsin och intresset för att vara med i Lands evenemang Öppen trädgård verkar också vara större än någonsin.

 Vacker blomsterprakt i Dalarna på Öppen trädgård som hålls den 21 juli 2019.
Vacker blomsterprakt i Dalarna på Öppen trädgård som hålls den 21 juli 2019. FOTO: Trons Lasse

Varje år anordnar Land trädgårdsevenemanget Öppen trädgård, en dag i juli då trädgårdsälskare från hela Sverige öppnar sina trädgårdar för alla som vill besöka dem. Intresset är alltid stort men nu verkar det vara större än någonsin – med några veckor kvar till sista anmälningsdag så är nämligen redan över 100 trädgårdar anmälda.

– Det är otroligt roligt att så många vill visa upp sina trädgårdar under den här dagen, det visar att trädgårdsengagemanget är större än någonsin, säger Kristina Bäckström på Land som är trädgårdsredaktör och en av dem som håller i alla Öppen trädgård-trådar.

Stor spridning över hela Sverige

Spridningen bland de trädgårdar som är med är större än på länge och trädgårdarna finns över hela Sverige, från Malmö i söder till Burträsk i norr. För den som vill se vackra trädgårdar och träffa andra trädgårdsintresserade så är detta en högtidsstund på året med många möjligheter till inspiration och odlarglädje.

– I år arrangerar vi Öppen trädgård den 21 juli och vi vet att trädgårdsvännerna kommer att besöka många av trädgårdarna som är med. Förra året tror vi att det var cirka 50 000 besökare i alla trädgårdar så det är ett väldigt stort evenemang – det är otroligt roligt att vi kan vara med och skapa denna trädgårdsglädje tillsammans med Land-läsarna och Land-besökarna, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på Land.

Över 100 trädgårdar anmälda

I skrivande stund är det 105 trädgårdar som är anmälda och förhoppningen är att det ska vara 125 anmälda trädgårdar när anmälningstiden går ut om några veckor. Du hittar allt om Öppen trädgård med Land på Öppen trädgård-sidan som du hittar här.

Läs också: Skapa biologisk mångfald i din trädgård – så gör du!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen