Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 19 juli 2017

Öppen Trädgård: Äkta blomsäng i Siljansnäs

SILJANSNÄS

Regnet hejdade inte Öppen Trädgård. Trots regnet droppade besökarna in i en strid ström. I Siljansnäs bjöd Silva thorsdotter på blomstersängar på riktigt.

 BÄDDAT FÖR BLOMSTER. Klart att blomstersängen ska ha ett par eleganta gavlar! Foto: Agneta Bergström
Bild 1/7 BÄDDAT FÖR BLOMSTER. Klart att blomstersängen ska ha ett par eleganta gavlar! Foto: Agneta Bergström FOTO: Agneta Bergström
 Silva Thorsdotter pratar trädgård med glada besökare som inte lät sig hindras av regnet.
Bild 2/7 Silva Thorsdotter pratar trädgård med glada besökare som inte lät sig hindras av regnet. FOTO: Agneta Bergström
 I Siljansnäs njöt besökarna av en överdådig rabatt med vallmor och Monet-känsla.
Bild 3/7 I Siljansnäs njöt besökarna av en överdådig rabatt med vallmor och Monet-känsla. FOTO: Agneta Bergström
 Dalkullorna Inger Persson, Gesunda, och Lillemor Wass, Ryssa, hämtade inspiration i Silva Thorsdotters färgstarka trädgård.
Bild 4/7 Dalkullorna Inger Persson, Gesunda, och Lillemor Wass, Ryssa, hämtade inspiration i Silva Thorsdotters färgstarka trädgård. FOTO: Agneta Bergström
 MED PÅ NOTERNA. Kanadensiska buskrosen ’Champlain’ har fått stöd av ett notställ.
Bild 5/7 MED PÅ NOTERNA. Kanadensiska buskrosen ’Champlain’ har fått stöd av ett notställ. FOTO: Agneta Bergström
 UNG PUBLIK. Valter gillar både blommor och smultron men en trasig traktor som trädgårdspynt slår ändå det mesta. Pappa ser ut att hålla med.
Bild 6/7 UNG PUBLIK. Valter gillar både blommor och smultron men en trasig traktor som trädgårdspynt slår ändå det mesta. Pappa ser ut att hålla med. FOTO: Agneta Bergström
 DRAKSÅDD. Är drakarna på väg att etablera sig i trädgårdarna kring Siljan? Den här dök upp i Silva Thorsdotters trädgård i Siljansnäs.
Bild 7/7 DRAKSÅDD. Är drakarna på väg att etablera sig i trädgårdarna kring Siljan? Den här dök upp i Silva Thorsdotters trädgård i Siljansnäs. FOTO: Agneta Bergström

I trädgården kan man skapa sig sin egen värld. Och det är något som såväl Silva Thorsdotter i Siljansnäs i Dalarna har lyckats med. Nyckeln är växtglädje och återbruk.

Kackel och återbruk

Högt upp på en sydvästsluttning på Västibygattu i Siljansnäs spatserar den svarta tuppen Cornelis och hans hönor fritt i ett överflöd av färgstarka blommor och ätbara växter. Utsikten över det böljande landskapet och den faluröda bebyggelsen är vidsträckt. Besökarna tar god tid på sig – trots att regnet strilar. Molnen sveper in kullarna i ett mjukt dis som enligt flera gäster bara gör utsikten ännu mer stämningsfull.

Ros i notställ

Keramikern Silva skapar inte bara i lera. Hon blåser också nytt liv i kasserade ting som blir till originella växtstöd och prydnader i trädgården. Kronärtskockorna har bäddats in i halm i en kärleksfullt lagad koksvagn. Kasserade sänggavlar ramar in en odlingsbädd. En flammande röd ros har fått stöd av ett rostigt notställ.

– Det är alltid lika roligt att komma hit, Silva har en fantastisk förmåga att hitta på nya oväntade saker. Stämningen är också väldigt speciell, nästan som på en helig plats, säger Kerstin Lundgren, som besökt trädgården flera gånger och följt hur den utvecklats sedan Silva övertog den år 2000.

Läs också: Öppen trädgård: Sagoskog i Söderås

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen