Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 10 december 2018

Så sköter du din hyacint – tre smarta tips!

Hyacinten är favoriten i vintertid, dess vackra färg och härliga form har gett den en topplats bland julblommorna. Här är tre enkla tips för att få den att leva så länge som möjligt!

 Hur ska man sköta hyacinten så den överlever julen? Följ våra tips och få hyacinten att klara sig lääänge.
Hur ska man sköta hyacinten så den överlever julen? Följ våra tips och få hyacinten att klara sig lääänge.

Hyacinten vill ha det svalt

1. Hyacinter trivs allra bäst i en sval miljö, i rumstemperatur blommar de över snabbare. Ställ inte hyacinterna direkt över ett element eller intill brinnande ljus, då kommer de blomma över alldeles för fort.

Tips! Ställ dem gärna svalt över natten i uterummet eller i trapphuset till exempel.

Så mycket vatten vill hyacinten ha

2. Mycket vatten, precis som mycket värme, driver på tillväxten så att löken blommar över snabbare. Löken har tillräckligt med näring för att klara sig fram till jul stående direkt på ett fat eller ställd i en kruka med lite mossa i.

Driv hyacintlöken i glas

3. Vill du ha blomning snabbt så kan du driva löken i ett hyacintglas med vatten. Spola bort all jord från rötterna och placera löken med sina vita rötter i skålen på hyacintglaset. Fyll så mycket vatten i glaset att rötterna hänger fritt i vattnet men utan att löken nuddar ytan.Läs också: Så sköter du om din azalea

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen