Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 21 juli 2017

Sätt krydda på ditt namn - bokstavligen

Basilika, Krusmynta och Timjan - visste du att det faktiskt finns många som har satt lite extra krydda på sitt liv genom att heta som en krydda eller en ört. Kolla in kryddigaste namnen i Sverige!

 Basilika eller Curry som förnamn? Ja, det är inte bara kryddor eller örter som bär de namnen utan personer också. Kolla in listan!
Basilika eller Curry som förnamn? Ja, det är inte bara kryddor eller örter som bär de namnen utan personer också. Kolla in listan! FOTO: Istock

Visst låter det häftigt med namn som Salvia, Mynta eller Curry? Lite väl häftigt kanske? Hur man än tycker så finns det ett antal svenskar som lystrar till ovanligt kryddiga namn – här har du några stycken att glädjas åt.

Basilika

Heter du Basilika är du tämligen unik, det finns bara en som du i hela Sverige. I varje fall om du har det som tilltalsnamn – annars finns det sex stycken som har det som förnamn. Njut av det för snart blir ni fler – det kan vi lova!

Mynta

Visst är det vackert som namn? Mynta, det låter fantastiskt fräscht! Det är 31 personer i Sverige som har Mynta som förnamn, däribland är det 18 som har det som tilltalsnamn – 17 kvinnor och en man. Mynta-bärarna är tämligen unga, snittåldern är nämligen 13 år.

Salvia

Oh Salvia, du bär ditt namn med grace! Salvia låter väl som ett namn men ändå är det så få som 5 personer som har fått detta namn. Och det är bara en som har det som tilltalsnamn. Ska vi tippa på att det blir fler framöver?

Chili

Chili – det låter hett! Så måste några ha tänkt en gång för det är en hel del som lystrar till Chili som namn. Sammanlagt 36 personer bär det som förnamn och av dem är det 11 som har det som tilltalsnamn – 8 kvinnor och 3 män. Visst vore det roligt om två av dessa Chili valde att leva tillsammans? Och om de kunde ha Con Carne som efternamn… Förlåt – där skenade vi i väg….

Krusmynta

Krusmynta, varför låter det så bekant? Jo, det är ju Pippi Långstrump som heter så – Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är hela namnet. Och det har satt sina spår, det är hela 65 personer som har Krusmynta som förnamn. Dock, bär du Krusmynta som tilltalsnamn så är du unik – det är det bara en som gör.

Kryddan

Nej, det finns faktiskt ingen som har bara ordet Krydda som namn men det finns faktiskt de som heter Kryddan. kanske är det komikern Kryddan Peterson som slagit an- hans namn verkar ha satt sig eftersom det finns fyra personer i Sverige som heter Kryddan – tre män och en kvinna.

Kummin

Kummin som namn? Ja, det finns men det är inte så vanligt, det är nämligen bara en kvinna i Sverige som har Kummin som namn. Och då inte som tilltalsnamn…

Curry

Curry då, kan man heta det? Klart man kan! Curry heter 15 personer i Sverige och tre av dem har det som tilltalsnamn. Dessutom heter 23 personer Curry i efternamn.

Vilka andra namn med krydda i känner du till? Tipsa gärna!

Läs också: Här är Sveriges vanligaste efternamn – kolla in listan

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen