Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 13 mars

Där och då ska du skörda din majs

Har du lyckats plantera guldig sockermajs? Då vet du att det är dags att skörda!

FOTO: Istock

Majskolvarna är färdiga att skörda när fröna blivit gula och täcker kolvarna ordentligt.

Läs också: Så odlar du egen majs

Majskolvarna är färdiga att skördas när”skägget” (märkestrådarna) i toppen på kolvarna börjar torka. Det brukar ske under augusti och september beroende på sort. Frövitan ska vara tämligen tjockflytande och mjölklik. Tryck på ett majskorn och se efter hur konsistensen är.

Läs också: Så här får Sara Bäckmo en jätteskörd av majs

Förvaring

I kylskåp ett par dagar eller djupfrysta. Majs bör tillredas eller frysas inom tolv timmar efter skörd, för att bevara smaken. Lägg majskolvarna i fryspåsar och frys in.

Läs också: Så här förvarar du skörden bäst

Användningssätt

Kokt, hel eller som lösa majskorn i till exempel sallad. Kan även grillas efter förvällning.

Läs också: Så fryser du in lök – allt du behöver veta

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen