Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 3 februari 2017

Släpp hämningarna – odla mikrogrönt i köket

Här får du tips på supernyttigt mikrogrönt som du kan odla på fönsterbrädan. Tänk på att små tuggor är också mat.

Bild 1/3 FOTO: Istock
Bild 2/3
Bild 3/3

Våren är snart här och det börjar blir tid att så frukt och grönt. De första bladen är packade med vitaminer och även om de är små piffar de upp maten så att det mesta känns vårgrönt.

Så kom till skott. Riv fram gamla fröpåsar och så i krukor, tråg och lådor.

Här är tips på växter som är värda att plantera

Solros: Solrosen är godast att skörda och äta när den bara hunnit få hjärtblad. Blad och stjälk är saftiga och söta. Bladen som kommer sen är lite ludna och sega.

Sallat: Testa alla sallatsfröer du vill men tänk på temperaturen. Sallat vill inte gro bra om det är för varmt, över 20 grader. Om det blir bra fart kan du låta sallaten få några blad innan du börjar skörda.

Rädisa: Här lönar det sig att vänta. Rädisorna gror snabbt och går att äta pyttesmå. Du kan också låta dem växa och ta blad eftersom. Blommorna smakar också gott.

Broccoli: En otroligt nyttig mikrogrönsak. Om du inte har överblivna frön att så finns det påsar att köpa med frön som är speciellt tänkta för att så och äta smått.

Bönor: Överblivna frön av brytbönor och andra små bönsorter fungerar bra. Bondböna och rosenböna får vänta. Låt dem växa upp och få pyttesmå baljor att nypa av och äta.

Ärtor: Ärtskott är hur goda som helst. Så och vänta tills de fått några vanliga blad. Toppa skotten och upprepa när ärtan skickat upp nya fina skott från bladfästet under.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen