Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 14 september 2016

Smart tips! Julpynta äpplen redan på grenen

Så länge vinteräpplena är gula finns det tid. Med det här enkla knepet kan du låta solen "rita" en julhälsning på frukten.

Det händer att butikerna ståtar med märkta äpplen till jul. De kan ha figurer i skalet som hjärtan eller stjärnor eller ett ”God Jul” i gult tvärsöver.

Se också: Nytt sätt att skala äpplen supersnabbt!

Det är lätt att göra själv, allt som behövs är klistermärken och tid.

Apple, apples with heart, on meadow, grass

Så här gör du egna, märkta äpplen. Välj ett träd med vinteräpplen som först är gula för att övergå i rött när de mognar. En månad före skörd, när äpplet fortfarande är gult sätts ett klistermärke på äpplet som hindrar ljuset från att nå skalet.

Sätt gärna märket på den sida av äpplet som får mest sol, för säkerhets skull.

Äpplet mognar och blir rött och när sedan klistermärket tas bort är det gult under. Det blir som en manipulerad solbränna, ungefär som när du somnat med näven på magen i solgass.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen