Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Trädgård 10 januari

Succé för nytt trädgårdsprogram på SVT

Det svenska TV-programmet Drömträdgården har gjort dundersuccé i rutan och fått oss bänkade framför sofforna för härlig inspiration.

 Nicole Wilson är utbildad trädgårdsdesigner och Linnéa Dickson är utbildad trädgårdsingenjör och programleder Drömträdgården på SVT.
Nicole Wilson är utbildad trädgårdsdesigner och Linnéa Dickson är utbildad trädgårdsingenjör och programleder Drömträdgården på SVT. FOTO: Christoffer Lomfors / SVT

I programmet Drömträdgården får vi följa svenskar från hela landet som förverkligar sina trädgårdsdrömmar. Vi inspireras av olika stilar, kreativitet som flödar och massvis med färg och form i trädgårdens tecken.

Nicole Wilson är en av programledarna och menar att det finns ett oerhört stort engagemang och intresse när det kommer till trädgård.

– Nästan alla vill ha någon liten plätt att odla någonting på. Om vi bortser från de som drömmer om stora växthus och köksträdgårdar, vilket många också vill ha, säger alla att de ändå vill ha plats för några pallkragar eller något där man kan odla. Så det finns verkligen ett intresse av att odla ätbart, säger Nicole Wilson till Dagens Nyheter.

Deltagarna

I två somrar filmas deltagarna som är med i programmet: Drömträdgården. Från att den första idén börjar gro till ett färdigt och blomstrande resultat. Deltagarna får förverkliga deras allra hetaste trädgårdsdrömmar. Tittaren får inte bara ta del av de fantastiska trägårdsprojekten, utan får också en inblick i deltagarnas liv.

Experthjälp i trädgårdsprojekten

I programmet åker programledarna, Linnéa och Nicole hem till deltagarna för att hjälpa dem med expertråd för att rulla i gång drömprojekten och för att få projekten att lyckas.

Första avsnittet handlar om Pernilla och Henrik som förvandlar deras gård i Skåne till ett karibiskt drömparadis med utekök och pool.

Titta på Drömträdgården på: SVT1 eller svtplay.se

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen