Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 21 maj 2017

Varför vill ingen sitta i min trädgård? 7 tips som ger harmoni

Har du en trädgård som förblir outnyttjad? Brukar du slå dig ned med kaffe och en bok men får ändå inte ro? Här har du tips som hjälper dig att skapa den där efterlängtade trädgårdsharmonin.

1. Naturen visar vägen

tradgard3

Försök alltid efterlikna naturen, med slingrande stigar, varierad vegetation och omväxlande skuggiga och ljusa platser.

2. Känsla av frihet

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Häckar eller staket ger insynsskydd, vilket ökar tryggheten och minskar oroskänslan. Det ger en känsla av frihet och trygghet att kunna vara ogenerad och bekväm, inte bara på terrassen eller intill husväggen.

3. Livgivande grönska

Apple trees with red apples

Prasslande bambu och prydnadsgärs skänker liv, liksom vintergröna växter som ger grönska året om. Har du tänkt på att fruktträd till exempel, symboliserar evigt liv.

4. Mjuka upp skarpa hörn

7 kreativa sätt att skapa myskänsla med spaljé.

Kontraster mellan mjukt och hårt gör att det händer något i trädgården. Det är också bra att balansera skarpa hörn och räta vinklar med hjälp av växter som mjukar upp. Fyrkantiga pergolor och uthus mjukas med fördel upp med klätterväxter.

5. Tänk på energiflödet

tradgard

Undvik att stänga till, dörrar och höga plank ger inte ett välkomnande intryck.

6. Alla älskar vatten

damm1

En damm eller ett fågelbad ger ett rofullt intryck och speglar himlen. Både människor, djur och växter trivs vid vatten som porlar, strilar eller kanske rent av forsar.

7. Sitt säkert

7 kreativa sätt att skapa myskänsla med spaljé.

Se till att sittplatser alltid har något i ryggen så att det känns säkert att sitta där. Men ha öppet framför sittplatserna för att kunna se om någon kommer samt för att ha något fint att titta på.

Källa: När själen får grönska av Eva Robilds

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen