Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
trädgård 15 november 2016

Varning! Det här ska du aldrig göra med en novemberkaktus

Nu är det högsäsong för novemberkaktusen. Den blommar rikligt och vackert så länge du inte klantar dig. Här lär du dig knepet som gör hela skillnaden.

Bild 1/2 FOTO: All over press
Bild 2/2

Novemberkaktusen är både tålig och skör på en gång. Den vill stå svalt och tål torka bra. När den just planterats om och fått näring vägrar den blomma och för mycket vatten kan få den att ruttna bort helt.

Många knoppar lossnar

Så här års börjar knopparna svälla men det händer tyvärr allt för ofta att knopparna lossnar och ligger på fönsterbrädan i stället för att slå ut.

Mera sällan beror det på ohyra, näringsbrist eller rotproblem. Oftast är det klåfingrigt folk som ställt till det.

Tänk på det här

Varje knopp har en smal, skör nacke. Om du vrider plantan i fönstret för att blommorna ska riktas in mot rummet sträcker sig varje knopp tillbaka mot ljuset så att den bryter ”nacken” och faller ner.

Så, undvik att rotera kaktusen i fönstret om du vill behålla blommorna.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen