Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 28 november 2018

Hönsbonden Erik om sin medverkan i Bonde söker fru

I kvällens avsnitt av dejtingserien Bonde söker fru hade alla bönderna romantiska och avgörande dejter. För hönsbonden Erik tog det en ganska oväntad vändning.

 Hönsbonden Erik i Bonde söker fru letar efter kärleken i tv – men dejten med Caroline fick ett snöpligt slut.
Hönsbonden Erik i Bonde söker fru letar efter kärleken i tv – men dejten med Caroline fick ett snöpligt slut. FOTO: John Guthed

Nu har bönderna i Bonde söker fru valt bort så många brevskrivare att bara två stycken finns kvar på gårdarna – de kvinnor och män som fått frågan om de vill stanna kvar i avsnitt efter avsnitt under hösten.

Hönsbonden Erik valde att åka till en vacker sjö och flugfiska med sin Caroline när de två fick möjlighet till en egen dejt.

– I valet av aktivitet så är det baserat på en känsla jag har att Caroline kanske inte riktigt är den här personen som gillar så mycket friluftsliv, så jag lägger allt krut på att försöka lista ut det för att kunna hitta en tjej som verkligen vill ha ett liv med mig, berättar Erik innan de åker i väg till platsen.

Läs också: Bebislycka i Bonde söker fru – fyra par väntar barn

Gillar inte naturen

Caroline förklarar att hon känner en press att prestera rent praktiskt och tycker att det är tråkigt att det inte blir fokus på känslorna.

– Någonstans känns det nästan som att han har en bok där man ska samla poäng. Då blir det så att jag stänger av. Jag tycker bara att det är helt fel, säger hon i programmet.

Caroline frågar också Erik om det är så att en tjej som inte gillar naturen inte är något för honom och får helt enkelt svaret:

– Nej, så är det nog.

Sedan avslutar Erik fiskandet och vill börja äta.

”Skinn på näsan”

När han presenterades för hela svenska folket i TV4 i april i år beskrev han sig själv som en omtänksam och snäll person, ”även om jag kan vara lite burdus i min kommunikation”.

– Rätt tjej för mig är en som vet vad hon vill och gärna har lite skinn på näsan. Hon ska inte bara klara av att tackla livet på landet utan även kunna tackla mig.

Han betonade då att han vill kunna dela både vardagliga sysslor på gården och sin fritid med sin framtida partner.

– Jag vill ha någon att kunna åka ut med i naturen och som vill följa med på jakt och fiske. Att jag är singel beror på att jag inte hittat en person som delar mina grundläggande värderingar och gärna vill bo på landet.

Läs också: Bonde-Susannas dejt Hannes spelar i populärt raggarband

Har valt hönsen

När programledaren Linda Lindorff frågade om han skulle kunna välja mellan kärleken och hönsen så skrattade Erik och konstaterade att han redan valt hönsen.

För Land berättar Erik att han inte är intresserad av kvinnor på det ytliga planet. Han lade ned mycket tid på att välja ut de brevskrivare som verkade vara ”äkta människor”.

– Jag ville hitta de genuina, de som har en förståelse för att vi på landsbygden är jordnära människor, säger han.

Komplicerade relationer

I mötet med kvinnorna upptäckte han att det här med nära relationer kan vara ganska komplicerat.

– Jag lärde mig otroligt mycket om mig själv, om hur jag fungerar och kommunicerar – och hur mycket ens tidigare erfarenheter påverkar en, säger Erik.

Läs också: De jobbar bönderna i Bonde söker fru med

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen