Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 16 maj 2019

”Bonde söker fru” letar utlandsbönder till nya serien

Tittarfavoriten Bonde söker fru går på export. I en helt ny serie ska programledare Linda Lindorff hjälpa svensktalande singelbönder utomlands att hitta kärleken.

 I den nya programserien Bonde söker fru Jorden runt ska svensktalande bönder utomlands få hjälp att träffa en partner.
I den nya programserien Bonde söker fru Jorden runt ska svensktalande bönder utomlands få hjälp att träffa en partner. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4

Bonde söker fru är TV4:s långkörare där kärlekstörstande bönder söker efter den rätta. Programmet har gått i rutan sedan 2006 och nu är det dags att bredda vyerna.

I en helt ny programserie, Bonde söker fru Jorden runt, ska svensktalande bönder utomlands få samma draghjälp att träffa en partner.

– Vi får ofta kommentarer från tittare som vill se mer så det känns extra roligt att nu äntligen få släppa den här efterlängtade nyheten, säger Clara Tengbom, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Läs också: Så gick det för paren i Bonde söker fru

Efterlyser svensktalande utlandsbönder

Redan i förra veckan satte produktionsbolaget Fremantle i gång jakten på bondekandidater. I en efterlysning på Facebook skriver de:

”Vi söker svensktalande bönder boendes utomlands. Kan vara inom lantbruk, skog, djurhållning, spannmåls- eller växtodling/fruktodling, vinproduktion, kaffe, te osv”.

Och tillägger:

”Superviktigt är såklart att bonden är singel och letar efter den stora kärleken”.

Linda Lindorff programledare

Programledare för den nya satsningen är precis som i tidigare svenska säsonger Linda Lindorff.

– Det känns fantastisk kul! Det finns många svenska bönder ute i världen som vill träffa någon med samma bakgrund och språk där man tillsammans i ett nytt land kan få de svenska traditionerna att leva vidare. Det här blir väldigt spännande, både att se hur våra bönder har det utomlands men framför allt att kunna hjälpa dem med det viktigaste av allt – kärleken, säger Linda Lindorff i pressmeddelandet.

Även svenskättlingar kan söka

Minimikravet för bönder som vill vara med i programmet är att de talar svenska. De kan alltså även vara svenskättlingar boende på gårdar utomlands.

Känner du till en bonde som skulle passa in i det nya programmet?

Skicka då ditt tips till: bonde@tv4.se

Bonde söker fru Jorden runt har premiär på TV4 under tidig vår 2020.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen