Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 12 december 2018

Bonde söker fru-Simons okända intressen

Mjölkbonden Simon Ohlsson på Öland valde brevskrivaren Frida i årets säsong av Bonde söker fru.

Men en kort tid efter slutvalet fick han sitt hjärta krossat.

Det här är några saker du kanske inte visste om Simon!

 – Jakt är mitt stora fritidsintresse. Jag jagar småvilt mest, som hare, rådjur och räv, men också lite fågel, till exempel kråkfåglar, änder, gäss och sjöfågel, säger Simon.
– Jakt är mitt stora fritidsintresse. Jag jagar småvilt mest, som hare, rådjur och räv, men också lite fågel, till exempel kråkfåglar, änder, gäss och sjöfågel, säger Simon.

Vilken är din favoritsysselsättning utanför jobbet?

– Jakt är mitt stora fritidsintresse. Jag jagar småvilt mest, som hare, rådjur och räv, men också lite fågel, till exempel kråkfåglar, änder, gäss och sjöfågel. Andjakten var betydligt större förr. Nu sträcker änderna inte här längre. Gåsjakten är mest skyddsjakt när gässen går på grödorna. Sedan brukar jag ge bort fåglarna till morsan och farsan så får de laga till dem.

Vilket är ditt favoritresmål i Sverige?

– Jag gillar att åka till olika ställen, men jag har varit ganska mycket på Gotland. Förut var vi där med familjen vartannat år, på Öträffen med tävlingsskytte på bana och fält. Den var större förr, nu är de flesta pensionärer. Tävlingsskytte har också varit ett stort intresse.

Vilken är din favoriträtt?

– Husmanskost är alltid fint, som till exempel köttgryta på vilt eller nötkött – bara det innehåller kött så är det bra, haha. Den ska inte vara för mesigt kryddad och inte för starkt.

Läs också: Bonde söker fru 2018 – Så valde alla bönderna

Vilken är din favoritdryck?

– Eftersom jag är mjölkbonde får jag säga mjölk. Det ska vara kall tankmjölk direkt från de egna djuren. Köpemjölk är inte så värst gott – inte när man är bortskämd med den feta mjölken med ungefär 4,30 procent fett. Den smakar mer.

Vilket är ditt favoritplagg?

– Jag använder mest arbetskläder, men annars är jeans det jag fastnat för. Det kan man ha på alla tillställningar numera, även bröllop och begravningar. Dagens jeans är väldigt bekväma.

Vilken är din favoritmaskin?

– Det är lastmaskinen, det går att göra så mycket med den. Det är roligt att fixa och dona med lastmaskinen – och tar in foder gör man hela tiden.

Läs också: De här jobben har bönderna i Bonde söker fru 2018

Vilken är din favoritbonde i Bonde söker fru från alla säsonger?

– Jag tycker att alla bönder är bra. De är modiga som ställer upp och jag tycker att alla har gjort en bra insats.

Hur stor är din gård?

– Vi har 250 hektar jodbruksmark, beten och skog och annat, och 120 mjölkande kor, 140 ungdjur, stutar, kvigor och kalvar. Sammanlagt har vi alltså 260 djur.

Läs också: Bebislycka i Bonde söker fru – ännu ett par väntar barn

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen