Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 13 november 2018

Bonde-Susannas dejt spelar i populärt raggarband

Hannes Haraldsson är en av killarna som dejtar mjölkbonden Susanna Karlsson i Bonde söker fru i TV4. Han är också en av profilerna i det populära cover-bandet Pökerz.

 ”De som kommer och lyssnar är mycket raggare. Det är en speciell sorts folk, de är väldigt trevliga och man har något gemensamt. Dessutom älskar jag att stå på scenen”, säger Hannes Haraldsson (till vänster i bilden).
”De som kommer och lyssnar är mycket raggare. Det är en speciell sorts folk, de är väldigt trevliga och man har något gemensamt. Dessutom älskar jag att stå på scenen”, säger Hannes Haraldsson (till vänster i bilden). FOTO: PRIVAT

Pökerz bjuder på polisonger, äkta gällivarehäng, jeansvästar och brylkräm i en show som heter Tillbaka till fårrden tour 2018. Showen är en hyllning till de gamla nittiotalsraggarna Ronny och Ragge som gjordes av Peter Settman och Fredde Granberg.

– Jag älskar Ronny och Ragge. När jag var 15-20 år så spelades minst en Ronny och Ragge-låt på varenda fest. Och spelar man Top hits Sverige på Spotify så ligger Ronny och Ragge med där, säger Hannes Haraldsson.

Han kommer från Korsberga i Vetlanda kommun i Småland. Det är ett samhälle med drygt 700 invånare, en Ica-butik och en av landets största trähustillverkare. Det är också den plats som Ronny och Ragge kallar för Byhåla.

Hannes föddes samma år som Ronny & Ragge

Ronny och Ragge var aktiva mellan 1991 och 1993. Hannes är född 1991 – men ändå var det inget konstigt att gå upp på scenen och ställa sig och sjunga de gamla låtarna.

Han förklarar att de har åtta fantastiska låtar. Rara, söta, Anna, Köra fort som fan och Pökpåsen är låtar som de flesta kan.

Läs också: Bebislycka i Bonde söker fru – fyra par väntar smått

 När Susanna ska sätta rosorna hon fått i vatten skymtar ett klistermärke med Hannes bands namn, Pökerz, på dörren.
När Susanna ska sätta rosorna hon fått i vatten skymtar ett klistermärke med Hannes bands namn, Pökerz, på dörren. FOTO: TV4

De flesta lyssnarna är yngre

– Jag trodde kanske att det här mest skulle vara en nostalgigrej för äldre. Men de flesta är yngre och det är 18-åringarna som verkligen kan låtarna.

– Större delen av publiken är raggare och det är väl den här musiken de spelar i bilarna också. Det är trallvänliga låtar och man behöver inte tänka så mycket. Man vet vad det handlar om, fortsätter Hannes.

Han började i hyllningsduon i februari i år, men Pökerz drog i gång sitt hyllningsband för precis två år sedan. Första året hade de hela 76 bokade spelningar. Nu till helgen blir det 2-årsjubileum i bygdegården i hemorten Korsberga.

Trädojor och jeansväst

– Min bror är sex år äldre. Han och hans kompisar har åkt och köpt vita trädojor och jeansvästar inför spelningen. Ragge hade ju vita trädojor och jeansväst, säger Hannes.

Eftersom det är Hannes som gör rollen som Ragge har han också den klädseln och dessutom polisonger och gällivarehäng. Varför rumpan ska vara bar kan han inte riktigt förklara.

– Vi klär ut oss och det ska vara så verklighetstroget som möjligt. Ragge visade brevlådan och då gör jag det också.

Läs också: Bonde-Susanna avslöjar: ”Det här är min favoritbonde”

 Mjölkbonden och showartisten Susanna Karlsson är en av bönderna som vill hitta kärleken i TV4:s Bonde söker fru.
Mjölkbonden och showartisten Susanna Karlsson är en av bönderna som vill hitta kärleken i TV4:s Bonde söker fru. FOTO: TV4

Spelar på bonnvischan

Spelningarna görs på mindre orter och aldrig i några storstäder.

– Vi spelar på bonnvischan helt enkelt. Det är där det går hem mest. De som kommer bor i närheten. Vi har inget folk som hänger efter och kommer på varje spelning ännu.

I senaste avsnittet av Bonde söker fru sjöng Hannes för bonden Susanna på en fest på hennes gård.

– Jag sjöng ”Rara, söta Susanna” för att jag ville visa vad jag gör annars också, säger han.

Läs också: Så tycker TV4-bönderna att jakten på kärleken gick

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen