Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 3 september 2019

Bonde-Thilde Höök har gift sig med Benedicte Kihle

I ”Bonde söker fru” 2009 fann hon kärleken i Stefan, men när kärlekssagan tog slut kunde en annan börja blomstra.

Nu har hästbonden Thilde Höök gift sig med kvinnan i sitt liv, Benedicte Kihle, som fanns en cykeltur bort i Österlensidyllen.

 Thilde Höök i ”Bonde söker fru” 2009.
Thilde Höök i ”Bonde söker fru” 2009. FOTO: TT

Det är nu tio år sedan Thilde Höök, 36, träffade pappan till sina två barn i ”Bonde söker fru” 2009. De flyttade ihop men gick skilda vägar sju år senare. Efter separationen bestämde sig Thilde för att hon ville dejta tjejer.

Efter en tids dejtande mötte hon till slut egenföretagaren och hundexperten Benedicte Kihle, 33, på deras barns förskola och det dröjde inte länge innan Thilde blev kär. Till en början var de bara nära vänner, men när det visade sig att Thildes kärlek var besvarad bestämde de sig för att bli ett par.

Läs också: Så gick sen det för paren i ”Bonde söker fru”

Thilde friade

Benedicte flyttade in på Thildes gård Pomanadalen och julen 2018 tog Thilde mod till sig och friade till Benedicte.

– Jag sa att jag kan fixa mat, men klä dig tjusigt. Sedan hämtade jag henne och vi åkte till min systers hotell och åt en fin middag. Efteråt hade de fixat med blommor och ljus på rummet, där friade jag, berättar Thilde för Land.

Svaret var självklart.

– Jag var ganska säker på att hon skulle säga ja. Efteråt sa Benedicte att om inte jag hade friat snart så hade hon gjort det, säger Thilde.

Redan innan hotellfrukosten nästa dag var datumet för bröllop spikat.

– Det är så med oss, det går fort, säger Thilde.

Gifte sig på stranden

 Thilde Höök och Benedicte Kihle gifte sig på stranden i Rörum.
Thilde Höök och Benedicte Kihle gifte sig på stranden i Rörum. FOTO: Lovisa Höök

Och så kom till slut den stora dagen, lördagen den 31 augusti, när Thilde och Benedicte sa ja till varandra på en strand i skånska Rörum för att sedan fortsätta festen hemma på gården.

– Det blev världens finaste bröllop. Vi fick allt vi kunde önska oss, säger Thilde.

Ett 70-tal nära och kära var med och firade.

– Vi hade mycket övernattande gäster, så på bröllopsnatten gick vi barfota över hästhagarna bort till min grannes gästhus som de hade fixat i ordning.

Trivs på gården

Både Benedicte och Thilde trivs och ser sin framtid på gården där de bor i varsitt hus.

– Det är helt perfekt att ha det så. Vi har ju båda barn sedan tidigare. Sen är vi ju nästan alltid tillsammans, men ibland behöver man bara få vara mamma och inte storfamilj. Det känns fint och värdefullt för barnen, säger Thilde.

Kärleken med Benedicte tror hon bottnar i att de värdesätter samma saker i livet.

– Vi kan känna helt oproportionerlig lycka över att skörda grönsaker eller att dela vardagen med djur och barnen. Det behövs så lite för att göra oss lyckliga och vardagen blir väldigt enkel. Hon är en så himla fin och omtänksam person.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen