Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 16 oktober 2019

Brevskrivaren Ronja kär i Bonde-Oscars kompis: ”Det sa poff!”

Brevskrivaren Ronja Olofsson från Töcksfors fick inte följa med till Oscar Fjärrstrands gård efter gruppdejten i ”Bonde söker fru”. Getbonden från Sala hade nämligen en bättre plan.

 Getbonden Oscar matchade efter inspelningarna ihop sin brevskrivare Ronja med hans kompis, spannmålsbonden Olov.
Getbonden Oscar matchade efter inspelningarna ihop sin brevskrivare Ronja med hans kompis, spannmålsbonden Olov. FOTO: Privat

Någonting i Ronja Olofssons, 23, brev fångade den kärlekssökande bonden Oscar Fjärrstrands, 22, uppmärksamhet i ”Bonde söker fru” på TV4.

Hon valdes ut att gå på speeddejt och gruppdejt, men fick sedan åka hem. Nu avslöjar brevskrivaren den fina vändningen i historien.

Läs också: Alla bönderna i ”Bonde söker fru” på TV4 2019

Bonden Oscar tipsade kompisen

– Jag och Oscar klickade som kompisar under inspelningarna. Vi skämtade mycket och kände båda två att det var mer kompisvibbar än kärlek mellan oss. Efter allt var färdigt skulle Oscar bjuda in till överraskningsfest för sin dräng på gården, och frågade om jag ville komma, säger Ronja.

I TV4:s eftersnackprogram ”Bonde söker fru: Bönderna berättar allt” förklarar Oscar:

– Jag tyckte att Ronja var så skön och kände att jag ville ha henne i mitt liv på något sätt. Så jag sa till min kompis Olov att lägga in en stöt.

Parades ihop på en fest

Ronja beskriver hur Olov satt och tittade på henne under kvällen på festen. Till slut gick hon fram och presenterade sig.

– Då sa det ”poof” mellan mig och Olov. Vi har umgåtts varenda helg sedan dess. Det är 36 mil mellan oss så när vädret tillåter kommer han hit till Töckfors, och annars åker jag till honom i Sala.

 Matchmakern Oscar (t.v.) tillsammans med paret Olov och Ronja.
Matchmakern Oscar (t.v.) tillsammans med paret Olov och Ronja. FOTO: Privat

Olov Blom är 24 år, spannmålsbonde och köpte sin egen gård direkt efter gymnasiet. På gården finns tre boningshus. I det minsta bor mamma, det mellersta han själv och det största kommer efter renoveringar att bli det nya parets gemensamma hem.

Ronja som är armaturmontör ska efter nyår få en ny tjänst som säljare vilket gör att hon då blir flyttbar.

– Vi ska budgetrenovera det mellersta huset så att det går att hyra ut. Det stora ska vi grundrenovera med nya rör och lite annat innan vi flyttar in, säger Ronja.

Föll pladask för bondekompisen

Efter att ha gått igenom hela processen med ”Bonde söker fru” var Ronja mer än redo att hitta kärleken. Olov var inte lika sugen, berättar hon.

– Han var egentligen trött på tjejer och tänkte leva som singel, men fastnade för någonting hos mig. Jag är lika envis som honom och vet vad jag vill i livet. Själv föll jag för hans barnslighet och att han kan ta kloka beslut. Vi har båda ambitioner och tydliga mål, och fin förståelse för varandra, säger Ronja.

Äntligen öppen med relationen

– Det har varit himla svårt att förklara för folk att jag varit med i ”Bonde söker fru” och nu är ihop med en annan bonde än den jag skrev brev till. Det ska bli så skönt att kunna prata öppet om allt nu, säger Ronja.

Samtidigt har Ronja och Oscar fortsatt vara bra vänner. Det har varit viktigt för dem att ligga lågt så att det inte sticker de andra brevskrivarna i ögonen.

– Jag har kontakt med nästan alla brevskrivarna fortfarande. Jag och Oscar är tydliga med att vi bara är kompisar. Ingen ska känna att de blivit sämre behandlad i programmet eller undra ”varför bjöds hon in till gården ändå efter allting”.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen