Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 20 december 2019

Så ser du tv-program och filmer från mobilen, paddan eller datorn på din tv

Vill du titta på tv i din mobil eller från din dator? Med hjälp av alla appar och chromecast är det möjligt. Så här enkelt är det att titta på tv i mobilen eller läsplattan eller i datorn.

 Så ser du tv-program och filmer i din mobil med hjälp av appar och Chromecast.
Så ser du tv-program och filmer i din mobil med hjälp av appar och Chromecast. FOTO: Istock

Vill du kolla på Mandelmanns gård, Bonde söker fru eller något annat favoritprogram trots att de inte finns i tablån för stunden? Då kan du använda en av alla tv-appar som låter dig kolla på programmet i mobilen och paddan. Självklart kan du också kolla i din dator, då behöver du ingen app utan besöker tv-kanalens hemsida.

Så här gör du för att kunna se ditt favoritprogram i din mobil, på paddan eller på din dator!

Titta på tv via en app

De flesta större tv-kanaler har en egen app och du kan i din mobiltelefon (av typen smartphone) eller padda leta efter till exempel SVT som har en app som heter SVT Play, eller TV4 som har en app som heter TV4 Play. I dessa appar kan du titta på gamla program eller på direktsändningar – du hittar hela utbudet i appen.

Appen letar du efter och laddar ner kostnadsfritt i Playbutiken om du har en Androidtelefon eller i Appstore om du har en Iphone.

Läs också: Superfullmånar och stjärnfall – här är alla himlafenomen 2020!

Titta på tv på datorn

Alla kanaler har en sajt där du kan titta på dina favoritprogram. Ta din dator, skriv in webbadressen eller sök upp den på nätet och börja kolla.

Här är några av de vanligaste:

  • SVT – SVTplay.se – kostnadsfri
  • TV4 – Tv4play.se – kostnadsfri men du måste registrera dig
  • TV3 – Viafree.se – kostnadsfri men du måste registrera dig
  • Kanal 5 – Dplay.se – kostnadsfri (vissa program är Premium)

Så här castar du på din tv

Med en liten investering så kan du till och med visa programmet på din tv, enkelt och smart.

För att kunna strömma programmet från din telefon (eller läsplatta eller dator) till din tv så måste du dessutom ha tillgång till internet av modell större – bredbandet ser till att signalerna når från mobilen till din tv. Du måste alltså ha ett trådlöst nätverk, wifi, som din mobil, padda eller dator är uppkopplat mot.

Du måste dessutom ha en mottagare på tv:n – en så kallad Chromecast. Den kan antingen vara extern och då köper du den i närmaste tv-butik, eller intern och då är den helt enkelt inbyggd i tv:n.

Om du köper till en mottagare så måste du dessutom se till att din tv har en HDMI-ingång, det är via den som mottagaren (Chromecast) sänder signalen till tv:n.

När du väl köpt Chromecasten så kopplar du in den i tv:ns HDMI-uttag, kopplar nätsladden till ett eluttag och kör i gång. Följ instruktionerna som du får med din inköpta Chromecast.

Läs också: Krämig Janssons frestelse – världens bästa recept!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen