Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 10 december 2018

Då är Mandelmanns tillbaka i rutan

Fansen kan pusta ut. Det blir en ny säsong av Mandelmanns gård i TV4. I början på januari sänds det första avsnittet.

 Dokumentärserien om livet på den ekologiska gården har blivit en succé och gjort paret Mandelmann ordentligt folkkära.
Dokumentärserien om livet på den ekologiska gården har blivit en succé och gjort paret Mandelmann ordentligt folkkära. FOTO: Stefan Lindblom/HBG-BILD

Snart är det dags för den tredje säsongen av Mandelmanns gård i TV4. Familjen har precis avslutat inspelningarna av den nya säsongen och premiär blir det den 8 januari. Dokumentärserien om livet på den ekologiska gården har blivit en succé och gjort paret Mandelmann ordentligt folkkära. Programmet vann hela tre priser vid tv-galan Kristallen 2017 och i somras gjorde Gustav och Marie ett gemensamt sommarprat i P1. Ett kvitto så gott som något på att man har gått hem i stugorna.

Läs också: Mandelmanns läskande tredagarscider

– Det är fantastiskt vad mycket roligt vi har fått vara med om. Fått möta nya utmaningar och människorna runtomkring, säger Marie Mandelmann till Allers.

Brist på foder till djuren

Som vanligt är idén enkel. Tittaren får följa arbetet på gården under ett helt år. Och inget år är det andra helt likt. Sommarens extremväder ställde exempelvis till en hel del bekymmer som kommer att visas i rutan.

– I år hade vi ett extremväder som vi måste börja förhålla oss till. Det påverkade ju oss. Vi hade brist på foder till djuren och sedan hade vi ju ett grillförbud som gjorde att vi sålde mindre kött än tidigare, säger Marie Mandelmann.

Läs också: Marie Mandelmann om sin stora sorg

Publiksuccé och folkkärlek till trots: ifall det blir fler säsonger efter den kommande är i skrivande stund oklart. Paret har dock fått frågan.

– Det är klart att vi har. Men vi har sagt att vi är väldigt trötta. Vi jobbar mer än heltid och ska filma ovanpå det. Så länge barnen stöttar och hjälper till så funkar det men det är ett beslut man får ta år från år, säger Marie Mandelmann till Allers.

Får egen julspecial

För tillfället har Mandelmanns tagit semester i en lånad stuga i Italien där de vilar upp sig. Men lite jobb passar de samtidigt på att göra.

 – Vi skriver på en receptbok som skulle skrivas förra året men då fick vi influensan och var utslagna. När vi är hemma är det svårt att få tid för där är det alltid något som ska göras. Så vi måste iväg för att pausa lite, säger Marie Mandelmann till Allers.

De Mandelmanns-törstande får dock en försmak av den nya serien innan jul. Den 17 december sänder TV4 Mandelmanns jul.

– Det blir lite ditt och datt, förberedelser inför julen med godis och mat till exempel, säger Marie Mandelmann.

Brasvideo från Mandelmanns

För de som inte orkar vänta ens så länge går det att få sig en dos Mandelmanns redan nu. På TV4 Play finns en brasvideo – en återkommande tradition för kanalen – som i år kommer från parets gård Djupadal. Den digitala stämningsvideon kommer i två utförande. En tretimmarsvariant och en loopad version som snurrar hela vägen fram till nyår. Den uppmärksamme tittaren kommer kunna se Gustav och Marie Mandelmann lägga ett nytt vedträ på elden då och då.

Med den egna brasvideon hoppas Marie och Gustav Mandelmann sprida värma ute i de svenska julstugorna.

– Massor av ved, kramar och en lång skön julledighet önskar vi allihop, säger Gustav Mandelmann till TV4.

Läs också: Mandelmanns läckra recept på äppelsirap

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen