Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 23 november 2018

Därför älskar vi Vinterstudion

Sportdramatik, vintriga vyer och hög mysfaktor. Det är några av förklaringarna till att svenska folket är som tokiga i SVT:s långkörare. Här är 6 anledningar att älska Vinterstudion!

 År 2018/2019 kör SVT Vinterstudion med uppfräschad studio och André Pops är tillbaka som en av programledarna.
År 2018/2019 kör SVT Vinterstudion med uppfräschad studio och André Pops är tillbaka som en av programledarna. FOTO: SVT

2007 slog SVT upp portarna till Vinterstudion. 11 år senare är det alltjämt ett av Sveriges mest uppskattade tv-program. En högtid för alla som gillar vintersport. Förra helgen hade man nypremiär i Sveriges Television – med uppfräschad studio och André Pops tillbaka som en av programledarna.

Vad är då hemligheten bakom succén?

Läs också: Medaljregn i OS – därför är det landsbygdens förtjänst

Här är 6 anledningar att älska Vinterstudion!

1. Ledighetssignalen

Få saker signalerar ledig tid lika effektivt som en heldag med Vinterstudion. Inte bara är sändningarna långa – vintersportsatsningen pågår i flera månader! Det är bara att bulla upp med raggsockor, skönaste tröjan och något varmt i koppen. Det bästa? Den här säsongen är Vinterstudion längre än någonsin. Programmet packar inte ihop studiodekoren förrän i mars 2019.

2. Mysfaktorn

Brasan i studion är på god väg att bli lika klassisk som OS-elden. De stickade tröjorna. De vintriga vyerna utanför studiofönstret. Vinterstudion skickar varma vågor av avslappnat mys rakt ut till tittaren. Inte undra på att drygt 1,5 miljoner svenskar bänkar sig, varje sändning.

3. Folkligheten

Alla är med! Så många av våra mest älskade sportprofiler får plats i rutan. Pernilla Wibergs älskvärda östgötska. Mathias Fredrikssons breda dialekt. Björn Ferrys skidskytteanalyser. Jakob Hård och Anders Blomqvist i kommentatorsbåset. André Pops rutin. Yvette Hermundstads glödande proffsighet. Johanna Ojalas och Maria Pietilä Holmners lugn. Det finns mycket – och många – att tycka om.

4. Norgekampen

Den bittraste, ettrigaste mest seglivade tvekampen i skidsportens historia är den mellan Sverige och Norge. Det är strid på kniven – varje gång. Rivaliteten är både varm och på blodigt allvar samtidigt. Northugs elakheter. Johaugs dopningsavstängning. Heidi Wengs vacklande form. Kallas fokus. Stina Nilssons kämparglöd. Hur ska det gå i år? Vad som än händer tänker vi inte missa det.

Läs också: Intervju med Charlotte Kalla – om bragder och hjärtproblem

5. Det naturliga

Inom vintersporten finns inga tillrättalagda presskonferenser där världsatleter svarar nonsens med presschefen cirklande som en hök bakom. Här är det mjölksyra och mördarbackar och sju kilo snor i fejset och intervjuer med flåsande skidåkare som just tagit i så att de nästan dog. Det är äkta, oförställt och jordnära.

6. Heja Sverige!

Oavsett om det gäller alpint, skidskytte eller längdåkning – vi älskar att älska Sverige. Så många skickliga idrottare, så många månader av tävlingar. Vi har en lång och underbar vintersäsong framför oss. Heja!

Läs också: Krönika: ”Varför har sponsringen av elljusspår flyttat från landsbygden?”

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen