Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 30 oktober 2019

Därför hoppade brevskrivaren Josefine av ”Bonde söker fru”

När de fyra brevskrivarna skulle flytta hem till bonden Pelles gård i ”Bonde söker fru” var en av dem spårlöst försvunnen. Nu berättar Josefine vad som egentligen hände.

 Josefine Eriksson pratar ut i eftersnacket "Bönderna berättar allt".
Josefine Eriksson pratar ut i eftersnacket "Bönderna berättar allt". FOTO: TV4

I de senaste avsnitten av TV4:s ”Bonde söker fru” har tittarna fått se bonden Pelles besvikelse över att en av de fyra brevskrivarna som han bjöd in till gården, Josefine Eriksson, inte dyker upp.

Nu berättar hon varför.

– Jag fick panik. Det var mycket tankar och mycket känslor och jag bara helt stängde av. Det bara blev helt fel allting. Nästan som en blackout, säger hon i eftersnacket ”Bönderna berättar allt”.

Läs också: Bonde-Oscar parade ihop brevskrivaren med kompisen: ”Det sa poff!”

Var på väg

Josefine var på väg till gården, men panikkänslorna gjorde att hon vände om.

– Jag åkte av vägen och stannade vid någon mack där jag fick panik och bara ville åka hem, säger hon.

Hon satt i bilen i flera timmar och försökte hitta lugnet, men det slutade med att hon vände om och åkte hem.

– Jag var jätteledsen och upprörd, jag var besviken på mig själv, säger Josefine.

Känner dåligt samvete

I efterhand känner Josefine dåligt samvete, något som hon berättar i eftersnacket där hon och Pelle möts för första gången sedan händelsen.

– Jag ångrar att jag inte åkte upp och gav det en chans. Jag har velat be om ursäkt, träffa dig och säga det öga mot öga, säger Josefine till Pelle.

 En av de andra brevskrivarna kommer med beskedet till Pelle att Josefine inte kommer dyka upp på gården.
En av de andra brevskrivarna kommer med beskedet till Pelle att Josefine inte kommer dyka upp på gården. FOTO: TV4

Läs också: För första gången någonsin – två systrar med i ”Bonde söker fru”!

Riktar kritik mot TV4

Josefine har också riktat hård kritik mot hela produktionen, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. Att det i programmet framstår som att Josefine inte alls hör av sig till Pelle är felaktigt, menar hon, egentligen var det produktionen som förbjöd henne att ringa Pelle och förklara.

– När jag väl ringde upp så fick jag varken prata med Pelle eller komma upp dagen efter och spela in ett hejdå. Efter ett tag blev jag så upprörd när de vägrade acceptera mitt avhopp att jag slutade svara. Då gav de förmodligen telefonen till Pelle och bad honom ringa mig eftersom de visste att jag inte skulle svara. Jag hade haft kontakt med alla tre tjejer där uppe men ingen berättade för Pelle, säger Josefine till Land.

 ”Det är dålig stil”, säger Pelle i programmet om att Josefine inte hörde av sig.
”Det är dålig stil”, säger Pelle i programmet om att Josefine inte hörde av sig. FOTO: TV4

Ville ge tittarna hela historien

I ett mejl till Aftonbladet förklarar Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, sin version av turerna kring avhoppet.

”För oss hade det bästa varit att Josefine hade kommit till gården och berättat för Pelle hur hon tänkte, så att vi kunnat visa hela historien för tittarna. Men när produktionen till slut fick tag på henne meddelade hon att hon inte ville komma till gården”, skriver hon.

– Hade jag vetat att TV4 skulle vinkla det såhär och dra ut på det i två avsnitt så hade jag inte hoppat av, då hade jag åkt upp till gården och sagt som det var, säger Josefine till Land.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen