Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 7 januari 2019

Det blir en fjärde säsong av Mandelmanns gård

I dag fick Land beskedet! Det blir en fjärde säsong med de enormt folkkära makarna Gustav och Marie Mandelmann.

 Just när säsong tre av Mandelmanns gård börjar sändas på tisdagskvällar i TV4, kommer beskedet att det blir en fjärde säsong av succéprogrammet med Marie och Gustav Mandelmann!
Just när säsong tre av Mandelmanns gård börjar sändas på tisdagskvällar i TV4, kommer beskedet att det blir en fjärde säsong av succéprogrammet med Marie och Gustav Mandelmann! FOTO: Annika Boltegård

Just nu, när säsong 3 av Mandelmanns gård börjar sändas igen på tisdagar klockan 20.00 i TV4, kommer ännu ett glädjebesked för seriens miljonpublik.

Det blir en fjärde säsong av serien som följer de två självhushållarna under året på gården Djupadal i Simrishamns kommun.

Fjärde säsong av Mandelmanns gård

Lagom till kalvningen i april börjar de nya inspelningarna på gården.

Men det var inte självklart att det skulle bli någon ny, fjärde säsong. Gustav och Marie Mandelmann tvekade länge.

– Ja, en orsak var att vi kände oss lite trötta på oss själva i rutan. Och undrade om folk verkligen vill ha en säsong till, säger Marie.

Lovord från tittarna

Men mängder av tittare har hört av sig via brev och mejl med lovord om programmet – och förhoppningar om att serien ska fortsätta.

– Vi hade inte förstått att programmet betydde så mycket för många. Vissa skriver till och med att det gör deras liv värt att leva. Eller en mamma som skrev att vårt program var det enda som hennes son med svår ADHD blev lugn av, berättar Marie.

Slitigt med gård och inspelningar

En annan orsak till att hon och Gustav kände sig tveksamma var att inspelningarna är ganska tidskrävande. Tv-teamet har varit på gården varannan vecka nästan hela året, med uppehåll på sommaren.

– Även om det är jättekul så tar det ju kraft och tid. Och bara att sköta gården, med odlingar och djur, är mer än ett heltidsjobb, så visst har det varit slitigt, säger Marie.

Så för att orka med den nya säsongen har hon och Gustav förhandlat fram nya sätt att underlätta och förenkla inspelningen.

– Allt är inte helt klart ännu men det handlar om att tillsammans hitta lösningar för att avlasta oss på olika sätt. Till exempel ha färre inspelningsdagar, säger Marie.

Läs också: Lands första reportage hemma hos paret Mandelmann!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen