Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 19 december 2018

Detta visste du inte om bonde-Per

Skogsbonden Per Solberg i Främsteby utanför Hultsfred valde brevskrivaren Sofie i årets säsong av Bonde söker fru. I kvällens avsnitt fick vi se hur de lever sina liv i dag.

Det här är några saker du kanske inte visste om Per!

 Skogsbonden Per fick sin Sofie i årets säsong av Bonde söker fru 2018.
Skogsbonden Per fick sin Sofie i årets säsong av Bonde söker fru 2018. FOTO: TV4

Vilken är din favoritsysselsättning utanför jobbet?

– Min hobby har blivit mitt arbete, det handlar om att röra sig ute i skogen. Men musiken är också viktig. Jag tycker att det är kul att spela och underhålla och se till att publiken får en trevlig kväll på puben. Jag spelar i en trubadurduo som heter Per-Melkerz. Det är ju ett dansbandsnamn, men vi spelar inte dansbandsmusik utan irländskt och vanliga covers. Jag spelar fiol och min kompis gitarr.

Vilket är ditt favoritresmål i Sverige?

– Fjällvärlden uppåt Jämtland är fin. Jag gillar att stå på skidor utför. Jag kör även längd. Jag har varit i Åre fyra-fem gånger. Där är det också väldigt fint. Vi fjällvandrade där på sommaren också.

Vilken är din favoritbonde i Bonde söker fru från alla säsonger?

– Roger från Stockholm som var med 2009 var ett skönt original. Han var väldigt rolig och bjöd på sig själv och var lite annorlunda.

Vilken är din favoriträtt?

– Falsk fläskfilé är underskattat. Man bakar ihop blandfärs med kryddor och gör en rulle och fryser in den. Sedan får den ligga och dra in smaken från kryddorna och köttet får sätta sig. Nästa dag tar man fram och skär upp den och steker skivorna. Det blir väldigt gott!

Läs också: Därför är Per den mest romantiska bonden i Bonde söker fru 2018

Vilken är din favoritdryck?

– Mjölk är väldigt gott. Jag dricker väldigt mycket mjölk.

Vilket är ditt favoritplagg?

– Jag gillar fritidsbyxor, typ Fjällrävens, när jag är ute i skogen. De är så följsamma – ett mellanting mellan mjukisbrallor och jeans.

Vilket är ditt favoritord?

– Bös, som betyder skräp, damm, lort, skit – det går att använda om allt möjligt.

Vilken är din favoritmaskin?

– Jag måste nog säga motorsågen. En dag med sågen ger både nytta och motion i ett och samma paket. Dessutom är det kul att planera huggningen.

Hur stor är din gård?

– Egentligen är det min bror som har kossorna. Jag har inte så mycket mark, men han arrenderar lite åker och bete hos mig.

Vad var det roligaste med att vara med att vara med i Bonde söker fru?

– Jag gick in med inställningen att vi skulle göra roliga saker och ha kul här på gården – så att det skulle bli ett bra minne oavsett hur det skulle sluta.

Läs också: Bonde söker fru 2018 – här är alla paren!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen