Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 13 juni 2019

Ernst Kirchsteiger har sålt villan i Toscana

Toscana var platsen där Ernst Kirchsteiger hämtade sin inspiration och även tv-tittarna fick under en säsong följa med till hans älskade italienska paradis. Nu berättar Ernst för Land om varför han sålde huset i Toscana.

 Ernst Kirchsteiger har sålt huset i Toscana – och köpt ett i Österlen i stället!
Ernst Kirchsteiger har sålt huset i Toscana – och köpt ett i Österlen i stället! FOTO: Frida Jareteg

I över tio års tid har Toscana varit en plats dit Ernst Kirchsteiger och hans familj har sökt sig för lugn och ro – och inte minst – kulinarisk inspiration. Förutom programmet Ernst i Toscana, som sändes 2015 i TV4, hade Ernst sitt eget sommarställe i den italienska idyllen dit han åkte månad efter månad.

Men det var något som skavde.

– Vi flög och flög, jag checkade in och jag checkade in. Då kände jag till slut att ”nej min själ, det här funkar inte”. Vi har mycket vänner där och tycker verkligen om Toscana, men vi kände att den här flygresan förtog litegrann av glädjen, berättar Ernst Kirchsteiger för Land.

Läs också: Ernsts modiga utmaning i sommar – ska renovera bondgård på nytt sätt

Sålde sommarhuset

 ”Ernst i Toscana” sändes i en säsong 2015 i TV4.
”Ernst i Toscana” sändes i en säsong 2015 i TV4. FOTO: TV4

Ernst och hans fru Ulla tog beslutet att sälja huset i Toscana.

– I den tid vi lever i tänker vi efter lite mer innan vi bokar flyg. Då får vi inte glömma bort att vi lever i ett så mångfacetterat land som har så otroligt mycket spännande att erbjuda. Och där så många, med handen på hjärtat, inte har sett så mycket av Sverige medan vi kanske kan jättemycket om Thailand.

Ernst har köpt hus på Österlen

Nu har Ernst hittat sitt nya sommarparadis på hemmaplan.

– Då blev det Österlen i stället. Jag tar mycket hellre bilen ner, fyller den med det jag behöver ha. En färdiglagad lasagne, några trädgårdsstolar, sju filtar som vi behöver. Det är så gött och lyxigt att kunna göra det, säger Ernst.

I sommar renoverar Ernst en gammal bondgård på Österlen, inte långt ifrån sitt eget sommarställe.

– Österlen är ju en väldigt stillsam plats. Inga klubbar och diskotek, det är mer Fjällräven och folk som vandrar. Det passar mig perfekt, säger han.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen