Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 2 augusti 2019

Kärlekslycka för tv-bönderna i sommar

En bondebebis och två förlovningar. Sommaren 2019 har bjudit på kärlekslycka för flera före detta deltagare av TV4:s ”Bonde söker fru”.

 Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson fann varandra i ”Bonde söker fru” 2018, nu har de förlovat sig.
Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson fann varandra i ”Bonde söker fru” 2018, nu har de förlovat sig. FOTO: TV4

I tretton säsonger har bönder sökt kärleken genom TV4:s dejtingprogram ”Bonde söker fru”. Varje år är frågan den samma: hur gick det sedan?

Läs också: Så gick det för paren i ”Bonde söker fru”

Susanna och Hannes förlovade

Susanna ”Showbonden” Karlsson, 28, var med i ”Bonde söker fru” 2018. Hon är mjölkbonde tillika showartist och fann under programmets gång kärleken i Hannes Haraldsson, 28.

Den 17 juni i år friade Hannes till Susanna med en sång. Hannes, som också är artist och har ett humorband med Ronny & Ragge-repetoar, sjöng Vikingarnas ”Kan man älska nån på avstånd”, berättar Susanna.

”Ingen överraskning”

– Det kom inte som någon överraskning eftersom Hannes lovade redan i programmet att han skulle fria under årets upplaga av den festival som jag startade då i kohagen, Ko-chella, säger Susanna.

Mycket riktigt höll Hannes sitt löfte. Mitt på dagen när festivalbesökare roade sig med musikquiz och allsång tog han ordet.

– Hannes bad mig sätta mig på en stol framför scenen och så sjöng han sången. Sista raden i låten bytte han ut mot ”Vill du gifta dig med mig?” och jag sa ”Ja!”, säger hon.

Lärt känna varandra fort

– Det känns fantastiskt och jättekul. Också roligt att så många fick vara med och se det hända, säger Susanna.

För ett år sedan kände Susanna inte ens sin blivande make. Hon hade aldrig vågat drömma om att medverkan i ”Bonde söker fru” skulle ge sådant utfall.

– Det har gått jättefort och vi har lärt känna varandra väldigt intensivt eftersom Hannes flyttade in på gården i oktober i fjol. När det känns rätt så är det rätt. Det var min tur att ha lite tur helt enkelt, säger hon.

Läs också: ”Bonde söker fru” letar utlandsbönder till nya serien

Planerar vinterrevy ihop

Under sommaren har Hannes och Susanna varit aktuella med en egenskriven föreställning om sin tid i ”Bonde söker fru”, ”Bondesagan”. Nu ser de fram emot att få landa på gården och planera för kommande projekt.

– Vi kommer köra revy i vinter, julshow och lite konserter innan dess. Men först ska vi hinna med det vi har hemma, säger Susanna.

Simon förlovad med ny kärlek

 Simon Ohlsson från ”Bonde söker fru” 2018 har förlovat sig med Amanda Håkansson som han träffade efter att ha blivit dumpad av sitt slutval i programmet, Frida.
Simon Ohlsson från ”Bonde söker fru” 2018 har förlovat sig med Amanda Håkansson som han träffade efter att ha blivit dumpad av sitt slutval i programmet, Frida.

Ölandsbonden Simon Ohlsson, 27, dumpades brutalt av brevskrivaren Frida inför deras gemensamma kärleksresa till Rhodos i samma säsong av ”Bonde söker fru”.

Några månader senare berättade Simon att han funnit kärleken utanför programmet. Den 18 juli i år skrev Simon på sociala medier att den nya flickvännen Amanda Håkansson, 21, nu är hans fästmö.

”Snart är det 4 år sen vi pratade för första gången. Men då var det inte läge för oss. Men 4 år efter blev det äntligen vi. Till 100%”, skriver Simon i ett Facebook- och Instagraminlägg.

Bondebarn fick syskon

Nils-Olof Olsson, 40, träffade Carina Tropp, 37, i programmet år 2013. Sedan dess har de gift sig och fått sonen Justus, 5 år.

Den 13 juli i år var det dags för ytterligare en milstolpe, då föddes parets andra barn Elvira.

På Instagram visar paret upp den nya familjemedlemmen med texten: ”Tack för alla gillas och kommentarer – underbart att läsa. (…) Ett härligt kaos, mitt i babybubbla med vakna nätter med bebis och vakna dagar med 5 åringen.”

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen