Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 4 december 2018

Första bilderna från Vår tid är nu säsong 3

Just när vi pustat ut efter sista avsnittet börjar spekulationerna kring hur succédramat Vår tid är nu ska fortsätta.

Nu har SVT släppt de första bilderna från tredje säsongen, som (än så länge) beskrivs som den sista. Medan några karaktärer försvinner träder andra fram – ibland på oanade vis, avslöjar manusförfattarna.

SPOILER ALERT: Se till att ha sett sista avsnittet innan du läser vidare.

 Nina Löwander satsar "allt på ett kort" i omvandlingen av Djurgårdskällaren.
Nina Löwander satsar "allt på ett kort" i omvandlingen av Djurgårdskällaren. FOTO: Johan Paulin/SVT

Tredje säsongen av Vår tid är nu tar avstamp år 1968 och kommer sluta år 1972 – en period då mycket händer i både den politiska världen och i restaurangvärlden. Djurgårdskällaren står inför en stor förändring ledd av Nina Löwander, som nu har tagit kommandot över familjens restaurang.

– Om första säsongen handlade om restaurang, andra om restaurang och bar så handlar tredje säsongen om nattklubb också, säger serieskaparen Johan Rosenlind till P4 Halland, och fortsätter:

– 1968 är också ett viktigt år i Stockholm då Alexandra Charles öppnar sitt stora diskotek som heter ”Alexandra’s”. Då kan man ana vad den här nattklubben kommer heta i nästa säsong.

Läs också: Här är alla cliffhangers inför i säsong 3 av ”Vår tid är nu”

Nina och Calles framtid

Den allra största cliffhangern inför säsong 3 är nog när Calle berättar om sin otrohet för Nina i sista avsnittet. Oj, vad vi sitter långt ut på stolskanten när vi precis innan eftertexterna ser Nina springa ifrån honom över Kungsgatan. Men upplösningen mellan kärleksparet får vi vänta på tills nästa höst. Skådespelerskan Hedda Stiernstedt säger till Expressen att hon ser Nina som alldeles för stolt för att bara gå vidare.

– Hon skulle aldrig acceptera en otrohet, hon är alldeles för stolt. Han har förstört deras relation, och hon vet att det var med flit tror jag. Inget oplanerat snedsteg. Hon vill men han vill inte längre, säger hon.

Hur relationen mellan Nina och Calle blir i den avslutande säsongen vill Hedda Stiernstedt inte avslöja.

– Det får jag nog inte prata om tänker jag. Men jag kan väl säga att jag hela tiden höll fast vid att hon är alldeles för stolt för att bara gå vidare.

Uno och Kristina har växt upp

I tredje säsongen är Maggans son Uno och Ninas dotter Kristina i 20-årsåldern (spelas av Oskar Laring och Julia Heveus). Manusförfattaren Ulf Kvensler avslöjar dessutom för Expressens tv-blogg Spoiler Alert att någon av dem kommer att bli en av huvudkaraktärerna. Och medan Rasmus Troedssons rollfigur som hovmästare ”Bellan” Roos får ännu större plats i säsongen kommer Peter Dalles rollfigur Stig ”Stickan” Backe inte finnas med i den nya säsongen.

Säsongen kommer i stort bestå av samma skådespelare som tidigare, men några nya karaktärer dyker upp. Expressens Spoiler Alert berättar att vi kommer få se Agnes Bolmgren Lindström, känd bland annat från ”Tårtgeneralen” och ”Lyrro – ut & invandrarna” och Guldbaggenominerade Evin Ahmad, som spelar en ny karaktär i köket på Djurgårdskällaren.

”En scen kommer att chockera”

 Servitören Angelo och hovmästare "Bellan" Roos finns fortfarande kvar på restaurangen i tredje säsongen. Här tillsammans med syskonen Nina och Gustaf Löwander.
Servitören Angelo och hovmästare "Bellan" Roos finns fortfarande kvar på restaurangen i tredje säsongen. Här tillsammans med syskonen Nina och Gustaf Löwander. FOTO: Johan Paulin/SVT

För Spoiler Alert berättar manusförfattaren Ulf Kvensler om vad tittarna kan förvänta sig av den tredje säsongen:

– Även om karaktärer kommer och går i serien försöker vi slå vakt om det som vi uppfattar som seriens kärna: blandningen av dramatik och komik, av högt och lågt, kärlek och nutidshistoria och nostalgi i en intensiv blandning. Jag hoppas tittarna ska känna igen sig. Jag vet framförallt en scen som kommer att chockera. Vi har inte hållit igen i manusrummet, om man säger så.

Läs också: Kostymören berättar: ”Så återskapade vi klädmodet i Vår tid är nu”

Blir säsong 3 den sista?

Säsong 3, som har premiär hösten 2019, är tänkt att bli den avslutande. Men dörren är inte stängd för att fortsätta serien – även om det just nu inte finns sådana planer.

– Vi gör det både så det kan fortsättas och avslutas, säger serieskaparen Johan Rosenlind till P4 Halland.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen