Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 25 februari

Fråga doktorns läkare Gunilla Hasselgren slutar

Efter 16 år i rutan har Fråga doktorns läkare Gunilla Hasselgren beslutat sig för att lämna SVT-programmet. In träder i stället Karin Granberg.

 Läkaren Gunilla Hasselgren lämnar Fråga doktorn efter 16 år.
Läkaren Gunilla Hasselgren lämnar Fråga doktorn efter 16 år. FOTO: Moa Frygell /SVT

– Jag slutar eftersom jag känner att det är dags för en ny fas i livet. Efter 16 år tycker jag att det kan vara ok att lämna över uppdraget till någon eller några andra, säger Gunilla Hasselgren till SVT Nyheter.

Representerar svensk sjukvård

Gunilla Hasselgren har varit husläkaren som programledare Suzanne Axell vänt sig till för att ställa frågor och få expertråd.

Till SVT Nyheter säger Gunilla Hasselgren att tittarnas frågor och möjligheten att nå ut till så många är det hon kommer sakna mest.

– Det har känts som ett mycket viktigt uppdrag att representera svensk sjukvård.

Läs också: Läkaren Rangan Chatterjees fyra vägar till ett friskt liv

Karin Granberg ersätter Gunilla Hasselgren

Programmet spelas in i Umeå. Det är en av anledningarna till att Gunilla Hasselgren som själv bor i Värmland nu väljer att sluta. När pendlandet upphör kommer hon att ha mer tid över till sidouppdrag och sitt jobb som allmänläkare på vårdcentralen i Kil.

Gunilla Hasselgrens ersättare blir läkaren Karin Granberg. Som före detta läkare i Skellefteå AIK:s A-lag är hon van vid att prata med media.

– Jag är en person som bejakar livet med alla dess lärdomar, säger Karin Granberg till SVT Nyheter.

”Ingen kan ersätta Gunilla”

Fråga doktorns nya läkare har även arbetat som läkare i fält under inspelningen av Expedition Robinson. Hon har också ett förflutet som lokalvårdare, sjukvårdsbiträde, sjuksköterska, glesbygdsläkare, företagsläkare och skidläkare.

– Bejaka livet och tro på det goda! Ingen kan ersätta Gunilla. Hon är Fråga doktorn-doktorn. Jag kan bara vara mig själv och efter bästa förmåga bidra med mig som person och i profession, säger hon till SVT Nyheter.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen