Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 3 december 2018

Frågorna vi vill ha svar på i säsong 3 av "Vår tid är nu"

Säsong 2 av SVT:s hyllade dramaserie Vår tid är nu är slut och vi sitter med andan i halsen efter alla spännande intriger och vackra romanser som serien har bjudit på.

Men många frågetecken kvarstår, tur är väl då att det kommer en tredje säsong!

(SPOILER ALERT! Se till att du har sett sista avsnittet innan du läser vidare...)

 Helgas bortgång blir en cliffhanger inför seriens sista omgång – vem blir egentligen arvtagaren till Djurgårdskällaren?
Helgas bortgång blir en cliffhanger inför seriens sista omgång – vem blir egentligen arvtagaren till Djurgårdskällaren? FOTO: Johan Paulin/SVT

Vem tar över restaurangen?

I slutet av säsong två går familjens överhuvud Helga Löwander bort i sviterna av ett slaganfall. Hennes död blir en cliffhanger inför seriens sista omgång – vem blir egentligen arvtagaren till anrika Djurgårdskällaren?

Peter och Ester har förstört Helgas testamente som skulle ge Nina kontrollen över DK, men Stig Backe, DK:s tidigare köksmästare och Helgas hemliga romans, har ett exemplar som han överlämnar till Nina. Testamentet ger Nina fyra sjättedelar av ägandet och brodern Gustaf får en avgörande röst. Därmed blir Peter och Esters girighet avslöjad, men Peter slår fast att de utan tvivel kommer att bestrida testamentet.

Snart står Nina inför restaurangpersonalen och utnämner sig själv till DK:s nya källarmästare och det ger oss rysningar ända in i märgen!

Läs också: Skådespelarnas känslosamma farväl av ”Vår tid är nu”

Hur går det för Nina och Calle?

 Det skär i hjärtat när Calle är otrogen mot Nina – kommer de att försonas?
Det skär i hjärtat när Calle är otrogen mot Nina – kommer de att försonas? FOTO: Johan Paulin/SVT

Det krossade allas våra hjärtan när Calle under en tuff period var otrogen mot Nina med sitt ex, kallskänkan Sonja. Men från Nina och Calles första kyss på Kungsgatan i fredsjublet 1945 till ett olyckligt liv på varsitt håll, men nu äntligen tillsammans, kommer vi fortsätta hoppas innerligt att våra favoriter Nina och Calle ska försonas. Men Calles samvete gnager i honom: ska han berätta om sin otrohet med Sonja? Ryktet har spridit sig bland personalen och Calle inser att han måste berätta.

I samma stund som Nina ber Calle driva restaurangen tillsammans med henne tar han ansats. Det sista vi ser är Nina som springer ifrån Calle över Kungsgatan och vi sitter som på nålar för att få veta hur det går för vårt älskade kärlekspar.

Läs också: Kostymören berättar: ”Så återskapade vi klädmodet i Vår tid är nu”

 Tidigare servitrisen Maggan tar politiken med storm - vad blir hennes nästa steg?
Tidigare servitrisen Maggan tar politiken med storm - vad blir hennes nästa steg? FOTO: Johan Paulin/SVT

Vilken roll kommer Maggan att spela inom politiken?

Efter Maggans lyckade inhopp som talare i valrörelsen klättrar hon vidare i den politiska sfären. Trots att socialborgarrådet Britt Gahn har blivit märkbart avundsjuk på Maggans framgång erbjuder hon Maggan sin plats när hon själv går vidare till en ny ministerpost. Kanske blir Maggan statsminister Olof Palmes högra hand under hans kommande regeringsår? Det återstår att följa i tredje säsongen.

Kommer Gustaf fortsätta leva i självförnekelse?

Efter att han framställts som den alltigenom giriga och kallsinta brodern har vi under andra säsongen fått mer empati för Gustaf och förstått bakgrunden till hans snedsteg genom livet.

Pingstpastorn vill att Gustaf ska vittna om sin omvändelse inför sin församling, men Gustaf brottas med känslan av att han inte är på rätt plats i livet. Hans fru Astrid, som han innerligt älskar, vill inte att de berättar för någon om Gustafs homosexualitet för sonens skull. Men i spåren av sin mors bortgång bestämmer sig Gustaf till slut för att vittna. Vi ser honom kliva upp, kallsvettig, inför församlingen, redo att stryka ett streck över sitt förflutna. Men kommer han verkligen kunna leva i självförnekelse? Med tanke på att vi aldrig får se honom börja vittna och vi vet att en intensiv gayrörelse stundar i början av 70-talet så undrar vi med spänning hur det kommer att sluta.

Läs också: Därför älskar vi de kvinnliga karaktärerna i ”Vår tid är nu”

 Angelo möts av misstro från polisen.
Angelo möts av misstro från polisen. FOTO: Johan Paulin/SVT

Kommer Angelo bli anklagad för mordet på Ragnarsson?

Efter en utdragen utpressningshärva med affärsmannen Kurt Ragnarsson har servitören Angelo stadgat sig i en lägenhet med fru och deras nyfödda bebis. Men när Ragnarsson hittas mördad i en å blir Angelo misstänkt av polisen. Trots att fingeravtrycken från mordplatsen inte stämmer överens gör den misstänksamme polismannen klart för Angelo att han fortfarande betraktar honom som misstänkt.

Angelo känner stor frustration över att ingen lyssnar på honom, och faktum är ju att vi inte vet om det är Angelo som har mördat Ragnarsson (även om vi förstås inte vill tro det). När Angelo är tillbaka på restaurangen serverar han en jugoslavisk man som påstår sig ha liknande band till Ragnarsson. ”Skönt att det har löst sig nu”, säger mannen med ett leende och sätter oss alla på stolskanten.

Tredje säsongen av Vår tid är nu är redan inspelad och ska sändas hösten 2019.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen