Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 15 augusti 2018

Här är höstens bästa tv-serier

Något av det bästa med hösten måste väl ändå vara att kura ner sig i soffan med en filt och en kopp rykande dryck, framför någon av säsongens alla magiska tv-serier. Hösten 2018 är inget undantag – här är 12 spännande seriestarter som du inte vill missa!

 Vår tid är nu och Det som göms i snö är två av alla härliga tv-serier som startar i höst!
Vår tid är nu och Det som göms i snö är två av alla härliga tv-serier som startar i höst! FOTO: Baldur Bragason/SVT

Vår tid är nu

SVT:s mest storslagna kostymdrama någonsin fick rekordmånga tittare förra året. I säsong två fortsätter vi följa familjen Löwander och personalen på deras restaurang Djurgårdskällaren. Serien tar avstamp i december 1955 – en tid som manusförfattaren Ulf Kvensler beskriver som ”en milstolpe i restauranghistorien”, då Brattsystemet avskaffades och reglerna för försäljning av alkohol stramades åt.

Premiär: 1 oktober i SVT.Läs också: ALLT du behöver veta inför säsongsstarten av Vår tid är nu

Bonde söker fru

Årets kärlekskranka bönder har sökt efter den rätta – och kanske har kärleken spirat ute på gårdarna i sommar. Det får tv-tittarna veta när dejtingdramat äntligen är tillbaka i höst.

Premiär: 26 september i TV4.Läs också: Här är hela listan av nya bönder i Bonde söker fru

Bondeparet

Om du inte får nog av tv-bönderna kan du i höst följa förra årets succépar i Bonde söker fru, Joacim Rickling och Caroline Kejbert, i deras helt egna serie Bondeparet. Tittarna kommer att få följa deras vardag på landet och renoveringen av Joacims släktgård Tuna gård som byggdes i slutet på 70-talet av hans farmor och farfar.

Premiär: 21 augusti på TV4 Play.Läs också: Glädjebeskedet: Bondeparet väntar barn!

Det som göms i snö

Leif GW Persson står bakom denna psykologiska kriminalserie, där komikern Robert Gustafsson spelar huvudrollen. Gustafsson spelar en polis som precis har kommit tillbaka efter en längre tids sjukskrivning och blir chef för en kalla fall-grupp. Andra skådisar i serien är Johan Ulveson, Erik Johansson och la Langhammer.

Premiär: 21 augusti på kanal 5.

Vanity fair

Vi kan aldrig få nog brittiskt kostymdrama! Näst på tur är Vanity Fair, baserat på William Thackerays ”Fåfängans marknad”, som utspelar sig under tiden för Napoleonkrigen i början av 1800-talet. Olivia Cooke spelar huvudrollen som Becky Sharp, som krigar sig ut ur fattigdomen och in i den brittiska societeten.

Premiär: 20 oktober i SVT.Läs också: Här kan du besöka dina engelska favorit-serier

De dagar som blommorna blommar

Jonas Gardell och Simon Kaijser är tillbaka som regi-/manusduo efter succéserierna De halvt dolda och Torka aldrig tårar utan handskar.

De dagar som blommarna blommar går tematiskt och stilmässigt i linje med de tidigare serierna och historien utspelar sig under sent 1970-tal, tidigt 1990-tal och nutid. Vi får möta tre familjer i ett kedjehusområde utanför Stockholm, där fasaderna döljer smärta, sorg och saknad. I rollerna ser vi bland annat Rasmus Luthander, Eva Röse och Johan Rheborg.

Premiär: Till jul i SVT.

Springfloden

I andra säsongen av denna kriminalsuccé möter vi återigen polisstudenten Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) och den hemlöse före detta polisen Tom Stilton (Kjell Bergqvist), som nystar i hur mordet på en fransk cirkusartist och en hängd svensk tulltjänsteman hör ihop.

Premiär: 16 september i SVT.

Svenska nyheter

Komikern Jesper Rönndahl är tillbaka med satirprogrammet Svenska nyheter. Det veckoaktuella programmet tar upp de största inhemska nyheterna, vänder och vrider på faktafel och sanningar och driver med pajkastningar och politiska utspel.

Premiär: 24 augusti i SVT

Andra åket

Efter Bonusfamiljen gör Felix Herngren ännu en serie för SVT. Andra åket beskrivs som en familjekomedi där en familj bestämmer sig för att byta storstadens stress mot Björkfjället, en liten skidort i norr där ett hotell behöver tas om hand. I rollistan finns Sanna Sundqvist, Jakob Setterberg, Ida Engvoll och William Spetz.

Premiär: I november i SVT.

Sjukt oklar

Bloggaren och programledaren Clara Henry spelar den livskrisande 24-åringen Ellen i denna normkritiska situationskomedi. Ellen bestämmer sig för att fejka ett liv som 16-åring så hon kan slutföra den avhoppade gymnasietiden. Inte helt lätt, visar det sig – och ännu svårare blir det när en gammal kärlek från Bali dyker upp som hennes nya lärare.

Premiär: I december i SVT Play.

Alla hästar hemma

Humorgruppen Stallet är tillbaka efter succén Trettiplus, denna gång med en humorshow där sketcher varvas med studioinslag inför publik. Varje program leds av en gästande komiker – bland andra Johan Glans, Anna Blomberg, Peter Magnusson och Rachel Mohlin.

Premiär: I november i SVT.

Hela Sverige bakar

Baktältet fylls av nya hemmabagare och dessutom får programmet nya programledare: Tina ”Mat-Tina” Nordström och skådespelaren Johan Östling, som vann Hela kändis-Sverige bakar 2018.

Premiär: I TV4 någon gång under hösten.Läs också: Missarna i Vår tid är nu – har du upptäckt dem?

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen