Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 22 oktober 2018

Hyllningen till kvinnorna i ”Vår tid är nu

SVT:s succéserie ”Vår tid är nu” färdas över flera tidsepoker där samhället och det politiska läget förändras i drastisk takt.

Flera av de kvinnliga karaktärerna utmärker sig särskilt med starka personligheter och passionerad drivkraft, var och en med sin egen kamp i livet.

 Nina Löwander spelas av Hedda Stiernstedt.
Nina Löwander spelas av Hedda Stiernstedt. FOTO: Pressbild SVT

Nina Löwander – den moderna kvinnan

Unga överklassdottern Nina Löwander gör karriär i familjerestaurangen Djurgårdskällaren och driver restaurangen mot en ny tidsanda med nattklubb på övervåningen för restaurangens yngre gäster. I andra säsongen har romansen mellan Nina och kökspojken Calle blivit till ett lyckligt äktenskap som trotsar klassgränserna. Tidigare i livet har Nina Löwander kämpat med den utstakade kvinnorollen, fast i ett olyckligt äktenskap som tvingade henne till ett liv som hemmafru. Efter drogmissbruk och självmordsförsök slutar äktenskapet i skilsmässa och Nina förlorar vårdnaden av sin dotter Kristina. När Nina och Calle får ett lyckobesked är hon fast besluten att sköta det på rätt sätt denna gång.

Läs också: Skådespelarnas farväl av ”Vår tid är nu”

 Helga Löwander spelas av Suzanne Reuter.
Helga Löwander spelas av Suzanne Reuter. FOTO: Pressbild SVT

Helga Löwander – familjens matriark

Familjens matriark Helga Löwander är änka och mor i familjen som driver Djurgårdskällaren. Även om hennes söner driver restaurangen är det Helga som tar de viktiga besluten i kulisserna. Helga står inför den svåra uppgiften att hålla samman familjen och försvara restaurangens position när samhället runt omkring dem förändras dramatiskt. Köksmästaren Stickan Backe är Helgas ögon nere på golvet och vi får flera gånger hintar om att de två har haft en romantisk relation bak i tiden.

Läs också: Så förvandlades Göteborg till Stockholm i ”Vår tid är nu”

 Margareta Nilsson spelas av Josefin Neldén.
Margareta Nilsson spelas av Josefin Neldén. FOTO: Pressbild SVT

Margareta ”Maggan” Nilsson – den politiska kämpen

Servitrisen Margareta Nilsson är fackligt ombud för de anställda på Djurgårdskällaren. Förutom att ta striden för personalen i olika missförhållanden driver hon politiska frågor i rollen som fackklubbens ordförande. Maggan verkar klättra allt högre inom den politiska sfären med en nyfunnen vänskap i socialborgarrådet Britt Gahn, som leder henne in i nya kretsar. Har kanske Margareta en framgångsrik politisk karriär i sikte?

Läs också: Vår tid är nu – 4 klockrena tidsmarkörer

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen