Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 29 mars 2019

Magdalena Forsberg: Jag fick äta upp mig inför ”Let's dance”

Den hårda träningen i TV4:s ”Let's dance” är inga problem för skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg, 51. Däremot fick äta hon upp sig ordentligt innan.

 Skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg ser sin medverkan i ”Let's dance” i TV4 som ett sätt att utmana sig själv.
Skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg ser sin medverkan i ”Let's dance” i TV4 som ett sätt att utmana sig själv. FOTO: TV4

Tidigare när hon fått frågan har hon haft förhinder. Men nu dansar och tävlar Magdalena Forsberg äntligen i ”Let’s dance” i TV4.

Hur känns det att dansa inför en miljonpublik?

– Jag har faktiskt varit lite sugen på att vara med. Det är bra att ibland kasta sig in i någonting utanför bekvämlighetszonen, utmana sig själv och utvecklas.

Hur duktig är du på att dansa?

– Tidigare har jag bara dansat lite foxtrot och crazy fuldans på fester. Och så vals när jag gifte mig. Men det var långt ifrån den vals vi fick dansa i första programmet.

Du beundrar proffsdansarna i programmet?

– Ja, jag har stor respekt för dem. Vilken kroppskontroll! Det är helt magiskt, de har kontroll på varenda liten muskel.

Är dansträning lika jobbigt som skidskytteträning?

– Nej, inte så här långt i alla fall. Från skidskyttet har jag med mig att jag fortfarande har bra kondis. Hittills har det varit jobbigare för huvudet än kroppen. Måste vara så fokuserad hela tiden för att komma ihåg koreografin.

Vissa deltagare i ”Let’s dance” rasar i vikt. Hur är det för din del?

– Jag pratade med Ingemar Stenmark och Gunde Svan innan och av Ingemar fick jag tipset att äta upp mig lite. Så jag har ätit så mycket jag kunnat, och än har jag inte märkt något. Men är jag kvar länge i programmet kanske jag sakta men säkert tynar bort, hahaha.

En helt annan sak: Engagerar någon samhällsfråga dig extra mycket?

– Ja, hållbarhet. Jag och min man Henrik har tagit över min föräldragård i Ullånger på Höga Kusten och ska flytta dit när barnen har flyttat ut. Jag växte upp där och kanske skaffar vi också nötdjur.

Så du siktar på att bli bonde på riktigt?

– Ja, vi har en plan. Ladugården finns ju kvar på gården och jag är redan jättepeppad på att bli mer självförsörjande med potatis, jordärtskockor, broccoli, tomater och allt.

 Skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg har planer på att bli bonde.
Skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg har planer på att bli bonde. FOTO: IBL

Ni äger skog också. Brukar du vara ute med motorsågen och röja?

– Jodå, både jag och Henrik jobbar i skogen. Senast för några veckor sedan när vi kämpade med vindfällen då det fortfarande var snö så att vi lättare kunde dra ut stockarna. Vi tycker båda att det är jättekul att hålla på i skogen.

Hur viktig är naturen för dig?

– Jag behöver komma ut i naturen helst varje dag. Jag skulle inte klara mig inte klara mig utan de stunderna, för jag hämtar väldigt mycket kraft där.

Är du noga med vad du äter?

– Ja, jag vill veta varifrån maten kommer. Jag äter gärna mina egenodlade grönsaker och det vi har från jakten i frysen, älg och annat vilt. Jag har ett växthus och vill börja vinterodla och köra året om.

Vad kommer inte in i ditt kylskåp?

– Läsk och importerat kött. Och helst inte processad mat, det ska vara så rent som möjligt.

Du har sex VM-guld i skidskytte och vann ”Mästarnas mästare” i SVT 2013. Vinner du ”Lets dance” också?

– Allt beror ju på hur många röster och poäng jag får. Det enda jag kan göra är att fokusera på min egen prestation och göra så bra som möjligt. Det är många steg att hålla reda på.

Maria Magdalena Forsberg

Ålder: 51 år.

Bor: I Bergeforsen i Medelpad.

Gör: Föreläser om hur man kan nå sina mål. Skidskytteexpert i Discovery Networks sändningar.

Aktuell: Medverkar i ”Let’s dance” i TV4.

Familj: Maken Henrik, 52 år, sönerna Olle, 15 år, och Erik, 11 år.

Drömmer om: ”Den bästa drömmen är att jag och min familj får vara friska och krya. Hälsan är det viktigaste, och därför är jag noga med att fortsätta vara fysiskt aktiv och hålla mig i form.”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen