Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 24 april 2019

Mandelmanns och Ernst blir Österlengrannar

Grattis Simrishamn! Nu får ni dubbelt upp av älskvärd folkkärhet! Ernst Kirchsteigers nya husprojekt ligger nämligen helt nära Mandelmanns gård.

 Folkkära profiler blir nästan grannar nu på försommaren: Ernsts Kirchsteiger occh Gustav och Marie Mandelmann.
Folkkära profiler blir nästan grannar nu på försommaren: Ernsts Kirchsteiger occh Gustav och Marie Mandelmann. FOTO: Privat/TV4

Tre enormt folkkära personer på cykelavstånd i skånska Simrishamns kommun! Det blir verklighet nu under maj månad.

För knappt en mil från Gustav och Marie Mandelmanns gård i byn Rörum dyker TV4-profilen Ernst Kirchsteiger upp i byn Örnaberga. Där ska årets säsong av Sommar med Ernst spelas in, vilket både Ystad Allehanda och lokaltidningen.se har berättat.

Kända för sina citat

Årets förändringsobjekt är en bondgård där ägarna ska få hjälp att ”ta till vara gårdens ursprungsstil” som Land redan har skrivit om.

Tänk om de tre stöter ihop inne i centralorten Simrishamn eller någon annanstans i grannskapet. Alla tre är kända för sin vänlighet, humor – och underbara citat!

Läs också: Så botar du din Mandelmann-saknad – 5 härliga citat

Så här kanske det skulle låta om de träffades:

(om man lyssnar till ett gäng härliga citat från tv-personligheterna)

Om kärleken och äktenskapet

Ernst Kirchsteiger: Man måste ha en grundtro på varandra från början, och i vårt fall så skrattar vi väldigt mycket, vi har väldigt kul tillsammans.

Marie Mandelmann: Det är klart att det går upp och ner ibland, men vi har den här djupa kärleken i botten som fått mogna fram.

Om odling och natur

Ernst Kirchsteiger: Vi kan snabbt börja lida brist på viktiga saker om möjligheten att odla eller bara umgås med ett träd en stund försvinner. Om vi inte vill bli mentalt låghalta måste vi nog kunna umgås med träd.

Gustav Mandelmann: ”Lättskött”… jag får rynkor i pannan bara av ordet. Varför finns du människa? Jo, för att odla och äta. För blommorna, djurens och växandets skull.

Om att bevara det gamla – utan att vara sentimental

Ernst Kirchsteiger: Det är inte alltid bäst att rädda det gamla, men det är viktigt att rädda känslan av det gamla.

Gustav Mandelman: Ingen – utom populister – vill ha äldre tider tillbaka, men det finns en hel del att lära av hur äldre generationer återanvände och tog hand om saker som vi inte längre ens ids plocka upp från marken.

Om bröd och bakning

Ernst Kirchsteiger: Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.

Gustav Mandelmann: En stor del i att hantera deppandet är – om sanningen ska fram – söta bakverk.Läs också: Nio inspirerande Mandelmanns-citat

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen