Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 6 februari 2019

Så blir tredje säsongen av Bonusfamiljen

Allt är som det brukar men ingenting är sig likt. I tredje säsongen av SVT:s älskade dramakomedi Bonusfamiljen möter vi nya karaktärer och sörjer gamla. Lill-Babs färgstarka karaktär ”Gugge” är saknad – både i serien och på riktigt.

 Lill-Babs gick bort i april 2018 efter en kort tids sjukdom. Hennes karaktär Gugge blev en hit i Bonusfamiljen vars tredje säsong har premiär i februari 2019.
Lill-Babs gick bort i april 2018 efter en kort tids sjukdom. Hennes karaktär Gugge blev en hit i Bonusfamiljen vars tredje säsong har premiär i februari 2019. FOTO: IBL

Det har gått ett år sedan vi träffade karaktärerna i Bonusfamiljen senast. Återigen väntar en härlig dos av värme, humor och smärta i de utmaningar som bonusfamiljerna står inför.

– Det blir vardagsdramatik precis som tidigare och blandningen som vi försöker åstadkomma mellan det knepigare i livet och det roliga, som man kan garva åt i en bonusfamilj, säger Moa Herngren, som tillsammans med Ditta Bongenhielm är huvudmanusförfattare.

Vad händer med Lill-Babs i Bonusfamiljen?

En karaktär kommer att vara extra saknad i den nya säsongen. Barbro ”Lill-Babs” Svensson spelade rollen som Gugge i säsong 1 och 2, men lämnade som känt jordelivet i april 2018. In i det sista hoppades manusförfattarna att hon skulle kunna vara med i tredje säsongen som planerat.

– Det blev väldigt känslomässigt eftersom hon gick bort samma dag som inspelningen drog i gång. Det kändes sorgligt och tomt. Vi gjorde så i serien att vi lät henne, precis som i verkliga livet, gå bort. Det var egentligen enda alternativet. Det är en stor förlust för serien, för hon var en sådan färgstark karaktär som var en viktig del av Bonusfamiljen, säger Moa Herngren.

Bigge sörjer Gugge i Bonusfamiljen

I den nya säsongen bearbetar Bigge (Marianne Mörck) sorgen efter Gugge – hennes stora kärlek. Familjemedlemmarna minns och påminns om Gugge i olika situationer samtidigt som Bigge tacklas med sin ensamhet och blir mer sällskapssjuk. Att Marianne Mörck stod Lill-Babs nära även privat avspeglas i hennes agerande, berättar Moa Herngren.

– Jag tycker man känner det i hennes skådespeleri. Man känner att det är på riktigt. Det blev väldigt starkt.

Läs också: Första bilderna från Vår tid är nu säsong 3

Nykomlingar i Bonusfamiljen säsong 3

 Bonusfamiljen är tillbaka med säsong 3 – det här händer i serien!
Bonusfamiljen är tillbaka med säsong 3 – det här händer i serien! FOTO: Ulrika Malm/SVT

Dragshowartisten Christer Lindarw kliver in i tredje säsongen som en ny spännande karaktär. Två rollfigurer kommer att få mer utrymme än tidigare: Stefan (Eric Stern), som är rektor på skolan där Patrik jobbar, samt Sima (Nour El Refai), Martins nya flickvän som går in i rollen som Bianca och Eddies bonusmamma.

– Martin får en ny bonusfamiljeutmaning. Han har tidigare klankat ner på Lisas ”dumma bonusfamilj”, men hans perspektiv kommer att förändras lite. Samtidigt är Sima Eddies gamla resurs på skolan, vilket inte är helt okomplicerat, säger Moa Herngren.

Läs också: Skotta in mot husgrunden – eller ifrån? Experten svarar!

Mer relationsdramatik

 Simi (Nour El Refai) får en mer framträdande roll i den tredje säsongen av Bonusfamiljen, där hon spelar Martins nya flickvän – och Eddies bonusmamma.
Simi (Nour El Refai) får en mer framträdande roll i den tredje säsongen av Bonusfamiljen, där hon spelar Martins nya flickvän – och Eddies bonusmamma. FOTO: Ulrika Malm/SVT

I tredje säsongen tar tidigare regissören Felix Herngren ett steg åt sidan och lämnar plats åt sin storebror Måns Herngren som nu står för huvudregin.

Det har gått ett år sedan sist och barnen i bonusfamiljen har blivit tonåringar. Bianca går sista året på gymnasiet och ska ta studenten, Eddie och William har börjat högstadiet. Manusförfattaren Moa Herngren avslöjar också att Patriks pappa kommer tillbaka och ställer till med relationsdramatik.

Bonusfamiljen har premiär i SVT1 den 18 februari och kan streamas på SVT Play den 17 februari.

Skådespelarna i ”Bonusfamiljen”

Vera Vitali, Erik Johansson, Petra Mede, Fredrik Hallgren, Niklas Engdahl, Nour El-Refai, Marianne Mörck, Frank Dorsin, Amanda Lindh, Jacob Lundqvist, Christer Fant, Leo Razzak, Johan Ulvesson, Ann Petrén, Christer Lindarw, Sanna Sundqvist m fl.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen