Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 16 april 2019

Så gick det för paren i ”Bonde söker fru”

Sedan 2006 har kärlekstörstande bönder hittat rätt i TV4:s Bonde söker fru. Många par håller ihop än medan andra har gått skilda vägar. Här är några av deltagarna vi minns och hur de lever i dag.

 Hur gick det egentligen för paren i ”Bonde söker fru” när kamerorna slocknat och flera år passerat?
Hur gick det egentligen för paren i ”Bonde söker fru” när kamerorna slocknat och flera år passerat? FOTO: TV4

Bonde söker fru är dejtingserien i TV4 som i 13 år har hjälpt svenska bönder att hitta kärleken. Sommaren 2019 spelas den 14:e säsongen in.

Genom åren har flera av paren gift sig, fått barn och lever ännu ihop på gårdar runt om i landet.

Läs också: Här är bönderna du kan skriva till i ”Bonde söker fru” 2019

”Bonde söker fru”-paren från säsongen 2018

 Erik Nilsson och Alicia Holmgren som medverkade i ”Bonde söker fru” 2018, är efter lite betänketid i dag ett par.
Erik Nilsson och Alicia Holmgren som medverkade i ”Bonde söker fru” 2018, är efter lite betänketid i dag ett par. FOTO: TV4

Erik Nilsson och Alicia Holmgren

I sista avsnittet av höstens säsong hade hönsbonden Erik Nilsson, 25, och Alicia Holmgren, 23, ännu inte bestämt sig för att bli ett par. Hon skulle i stället flytta till Skåne och eget boende för att påbörja en utbildning. På frågan om de var ett par avböjde Erik länge att kommentera.

I december i fjol stod det klart att Erik och Alicia verkligen hade fallit för varandra då de båda ändrade status till ”har ett förhållande” med respektive namn på Facebook.

Per Solberg och Sofie Öhman

 Per Solberg och Sofie Öhman blev ett par efter ”Bonde söker fru” 2018.
Per Solberg och Sofie Öhman blev ett par efter ”Bonde söker fru” 2018. FOTO: Privat

Skogsbonden Per Solberg, 33, fann kärleken i Sofie Öhman, 28. Paret flyttade ihop i julas och njöt av att vara nyförälskade.

”Det är ändå jävligt kul att en sån grej funkar. När det är två människor som ska fatta tycke för varandra så är det mycket som ska stämma för att man ska lyckas”, sa Per Solberg till Dagens Vimmerby inför flytten.

Under påskveckan kom ett nytt besked: Paret har gått skilda vägar, rapporterar Expressen.

Det är Sofie som på sin Instagram delger nyheten.

”Jag och Per har tillsammans valt att separera. Den kärlek vi kände för varandra förvandlades till fin lojal vänskap när vi flyttade ihop och vi kom fram till beslutet att vi passar mycket bättre som vänner än som ett kärlekspar. Vi bryr oss jättemycket om varandra och är båda så glada och tacksamma över att vi har fått uppleva detta underbara äventyr tillsammans. Vi kommer alltid att vara vänner och har fortfarande kontakt i dag. Tack till alla som följt vår resa”, skriver hon enligt Expressen.

Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson

 Susanna Karlsson föll för Hannes Haraldsson i ”Bonde söker fru” 2018. Sommaren 2019 sätter de upp showen ”Bondesagan” om sin medverkan i programmet.
Susanna Karlsson föll för Hannes Haraldsson i ”Bonde söker fru” 2018. Sommaren 2019 sätter de upp showen ”Bondesagan” om sin medverkan i programmet. FOTO: Torbjörn Andersson/TV4

Fjolårets enda kvinnliga bonde Susanna Karlsson, 27, valde in i det sista mellan två kandidater. Valet föll på Hannes Haraldsson, 27, som delar hennes intresse för show och musik.

Det nykära paret har redan hunnit uppträda tillsammans i en nyårsrevy på Folkets hus i Valdemarsvik. Sommaren 2019 spelar de mot varandra i en specialskriven föreställning – Bondesagan – om deras gemensamma resa i tv-programmet.

– Det kommer att vara fokus på vad vi tänkte och kände. Vi kommer att referera till det som publiken har sett på tv, men sen förklara hur vi tänkte och tillföra lite smaskigt skvaller, har Susanna berättat för Land i en tidigare artikel.

Simon Ohlsson och Amanda Håkansson

 Simon Ohlsson valde Frida Eriksson att åka med på kärleksresan till Rhodos i ”Bonde söker fru” 2018. Frida dök aldrig upp och Simon berättade öppet om hur det krossat hans hjärta.
Simon Ohlsson valde Frida Eriksson att åka med på kärleksresan till Rhodos i ”Bonde söker fru” 2018. Frida dök aldrig upp och Simon berättade öppet om hur det krossat hans hjärta. FOTO: TV4

Mjölkbonden Simon Ohlsson från Öland, 27, valde att satsa på Frida Eriksson i Bonde söker fru 2018. När det blev dags för resa till Rhodos dök Frida inte upp på flygplatsen. I stället gick bonden runt på semesterön med krossat hjärta inför tv-teamet.

Strax efter att kamerorna hade slocknat tändes ett nytt ljus för Simon. I mars i år berättade han för Aftonbladet hur han träffat en gammal Facebookvän på krogen och sedan plockat upp kontakten. Hon heter Amanda Håkansson, är 21 år och är nu Simons flickvän. I april kom nästa glada nyhet – hon har flyttat in på Simons gård.

– Hon har flyttat in på gården. Det kändes så bra med allting och vi fungerar så bra tillsammans och det känns som att det här kommer hålla hela vägen, berättar Simon Ohlsson för Hänt.

”Bonde söker fru”-par vi minns

Sebastian och Petra Liljeblad (”Bonde söker fru” 2014)

Sebastian Liljeblad, då Davidsson, fattade tycke för Petra Liljeblad redan i det första brevet hon skrev till honom. När det var dags för speeddejt inför kamerorna på Sundbyholms slott fick hon scenskräck och dök inte upp. Sebastian som hade på känn att Petra var hans stora kärlek fick produktionsbolaget att ge henne en ny chans, skriver Aftonbladet.

Paret träffades så äntligen och klickade direkt. I dag är de gifta och sedan december 2018 föräldrar till en liten Lovisa.

På Instagram visar Sebastian stolt upp bilder på sin familj.

”Jag beundrar dig och ser upp till dig av så många anledningar och nu har jag hittat en till anledning; Lovisa har fått den bästa mamman som finns, du är en supermamma. Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går, min superkvinna”, skrev han i ett hyllningsinlägg den 8 mars.

Joacim Rickling och Caroline Kejbert (”Bonde söker fru” 2017)

Caroline Kejbert beskriver själv på sin blogg hur hon precis hade avslutat en femårig masterutbildning vid KTH och var inställd på att bygga en utlandskarriär när hon sökte kontakt med Joacim Rickling. Han fattade tidigt tycke för henne och i slutvalet stod det mellan Caroline Kejbert och namnen Caroline Benilton.

Caroline Kejbert vann också tv-publikens hjärtan och efter medverkan i Bonde söker fru har hon och Joacim nu en egen tv-serie.

I Bondeparet får tittarna följa deras nya liv ihop på Tuna gård. Både Caroline och Joacim delar även med sig av familjelivet i sociala medier. I januari 2019 fick de sitt första barn, dottern Wilda.

Johan Persson och Sofie Andersson (”Bonde söker fru” 2017)

Mjölkbonden Johan Petersson, 40, fann kärleken i 27-åriga Sofie Andersson. I dag bor de på hans gård i småländska Sävsjö och väntar till sommaren sitt första barn, vilket Linda Lindorff var först med att berätta.

I ett långt inlägg på Instagram skriver programledaren:

”Han hade svårt att öppna upp till en början men hans längtan var så stark och påtaglig, och så mötte han Sofie… och blev blixtförälskad. Det var kämpigt med känslorna, att våga visa, våga prata om det, men de fann varandra! Och nu väntar de barn!”

Thilde Höök och Stefan Blomqvist (”Bonde söker fru” 2009)

 Thilde Höök ur ”Bonde söker fru” har en ny flickvän sedan ett år tillbaka.
Thilde Höök ur ”Bonde söker fru” har en ny flickvän sedan ett år tillbaka. FOTO: Lovisa Höök

Thilde träffade pappan till sina två barn i programmet 2009. De flyttade ihop men gick skilda vägar 2016. Efter det bestämde dig Thilde för att börja dejta tjejer.

I ett återblicksavsnitt av Bonde söker fru 2017 berättade Thilde:

”Det var sådan otrolig lättnad att släppa försöken att få ihop det med män och i stället inse att jag vill bara vara med tjejer”.

Thildes första offentliga flickvän efter separationen från Stefan blev Angelika Jakimowicz som hon träffade på Tinder. Året därpå, 2017, meddelade Thilde i Aftonbladet att relationen hade tagit slut.

Thilde bor i dag på Österlen och driver sitt småskaliga lantbruk Pomonadalen, rumsuthyrning till turister samt en kennel med uppfödning av allergihunden labradoodle. För Land berättar hon att det finns en ny kvinna vid hennes sida.

– Utan att gå in för mycket på detaljer kan jag säga att vi har barn i samma ålder och träffades genom deras förskola. Vi har varit tillsammans i ett år ungefär och jag är jättekär, säger Thilde.

– Jag känner mig just nu tillfreds med jobb och relation. Både jag och min flickvän längtar efter ett gårdsbröllop så småningom.

Stefan Hildingsson och Hanna Sundin (”Bonde söker fru” 2015)

 Stefan Hildingsson träffade Hanna Sundin i ”Bonde söker fru” men relationen höll inte.
Stefan Hildingsson träffade Hanna Sundin i ”Bonde söker fru” men relationen höll inte. FOTO: David Einar/TV4

Stefan Hildingsson, 35, var den verbalt begåvade köttbonden från Hassela som charmade nu 29-åriga Hanna Sundin med raka citat som ”Hoppas skorna står där om 10 år” och ”Jag vill ha dig”, vilket Land har berättat om i tidigare artikel.

Paret flyttade efter programmet ihop på Stefans gård och förlovade sig. Förra våren berättade Stefan för Aftonbladet att förlovningen var bruten.

– Ja, jag kan bekräfta att vi inte längre lever ihop. Det blir så ibland i livet, man vet aldrig med kärlek. Sådant här hände på stenåldern också, säger han till tidningen.

När Land når honom på telefon skruvar han ned dansbandsmusiken i bakgrunden innan han berättar att livet leker.

– Det är mycket som händer här på gården nu. Vi har kalvningar på gång, det är vår, jag snickrar och bygger, går på dans någon gång ibland.

Stefan bekräftar att han fortfarande är singel. Han har lagt själva letandet efter den rätte på hyllan men har inte gett upp hoppet, tvärtom.

– Jag lever i en total, självvald ensamhet just nu. Jag träffade ju kärleken i Hanna och är glad för det vi hade även om det inte höll, säger han.

Bonden säger att han inte är mycket för moderna dejtingmetoder som mobilappen Tinder eller nätdejtingsajter. I stället läser han de brev som fortfarande kommer på posten med jämna mellanrum, och håller huvudet kallt.

– Nog vill jag hitta någon men om det blir nu eller om två år eller fem år spelar mindre roll. Det viktiga är att det blir rätt nästa gång och att det håller. Jag vill träffa en genuin och färgstark person, är du sådan så går det bra att höra av sig.

Bengt Erlingsson och Mariette Lindqvist (”Bonde söker fru” 2012)

 Kamelbonden Bengt Erlingsson som deltog i ”bonde söker fru” driver kamelverksamhet med sin Katarina Mariadotter.
Kamelbonden Bengt Erlingsson som deltog i ”bonde söker fru” driver kamelverksamhet med sin Katarina Mariadotter. FOTO: Privat

Den i dag 65-åriga kamelbonden Bengt Erlingsson från Öland valde i programmet att åka på kärleksresa med Mariette Lindqvist. Romansen blev kortvarig och när programmet sändes fick i stället Katarina Mariadotter, 57, upp ögonen för honom och tog kontakt via brev.

För Smålandsposten har Bengt berättat om det pirriga första mötet med Katarina där det sa klick på en tågperrong.

– Det kändes som om vi var 17 år igen när vi stod på perrongen. Jag försökte pussa henne men hon drog huvudet åt sidan. Sedan fick hon ett slags spel i ögonen och vi kysstes så det small om det. Det sprakade som tomtebloss över hela stationen.

Bengt och Katarina driver nu Ormöga Kamelranch & Ölandsoasen ihop där besökare kan åka på kamelsafari, rida kameler och fika i ett kamelkafé. På sin hemsida skriver de om verksamheten och familjelivet.

Nils-Olof Nilsson och Carina Tropp (”Bonde söker fru” 2013)

 Nils-Olof Nilsson och Carina Tropp ur ”Bonde söker fru” väntar sitt andra barn i sommar.
Nils-Olof Nilsson och Carina Tropp ur ”Bonde söker fru” väntar sitt andra barn i sommar. FOTO: David Einar/TV4

Cowboybonden Nils-Olof Olsson, 40 och Carina Tropp, 37, blev ett par och fick barn ett år efter sin medverkan i programmet. I januari i år berättade de den glada nyheten att lille Justus ska få ett syskon.

– Allting har varit väldigt självklart, att det är rätt person. Det är vi två nu. Det är fantastiskt, att få ett barn till som man kan busa och leka med, det kan inte bli bättre, säger Nils-Olof i en intervju i Aftonbladet.

Carina har varit öppen med svårigheten i att lämna sitt reklambyråjobb och liv i Göteborgs innestad för en mer stillsam tillvaro hos Nils-Olof i Värmland. Paret driver nu Just a farm gård och gårdsbutik ihop och har en Instagramsida där de lägger ut bilder på familjen och livet på gården.

Andreas Vestesson och Jessica Ax (”Bonde söker fru” 2006)

 Andreas Vestesson föll till slut för Jessica Ax i ”Bonde söker fru”.
Andreas Vestesson föll till slut för Jessica Ax i ”Bonde söker fru”. FOTO: TV4

Den bullrige och glade grisbonden från Östergötland hittade sin Jessica i programmet. Inför medverkan berättade Andreas om hur han tidigare haft fem seriösa förhållanden och blivit dumpad varje gång. När han träffade Jessica vände den tidigare oturen totalt.

Paret är i dag gifta, har tre barn och bor tillsammans på Vikbolandet nära Söderköping, skriver Nyheter 24.

Karl Petter Bergvall och Jessica Berlin (”Bonde söker fru” 2007)

 Karl Petter Bergvall träffade Jonna Larsson via Facebook ett år efter sin medverkan i ”Bonde söker fru”.
Karl Petter Bergvall träffade Jonna Larsson via Facebook ett år efter sin medverkan i ”Bonde söker fru”. FOTO: IBL

Grisbonden Karl Petter Bergvall är en riktig veteran i tv-sammanhang. År 2007 deltog han i Bonde söker fru där han träffade Jessica Berlin som han tog med på kärleksresa till Lissabon. Det blev dock ingen relation och Karl Petter fortsatte i stället att medverka i andra tv-program så som Let’s dance, Fångarna på fortet och Kändisdjungeln.

År 2008 fick han kontakt med Jonna Larsson via Facebook. Det visade sig bli en lyckad match och paret som fick en son 2014 håller ihop än, vilket han visar i sin statusinformation på Facebook.

Sven-Arne Eriksson och Carola Rydh (”Bonde söker fru” 2012)

 Sven-Arne Erikssons relation med Carola Rydh höll inte efter ”Bonde söker fru”.
Sven-Arne Erikssons relation med Carola Rydh höll inte efter ”Bonde söker fru”. FOTO: TV4

Den dansante bonden Sven-Arne, 53, från Ockelbo föll för Carola Rydh i Bonde söker fru 2012. Paret inledde ett distansförhållande då hon bodde i Sigtuna med sina barn från en tidigare relation.

Året därpå berättade Sven-Arne för Expressen att kärleken hade tagit slut och att han nu blickade framåt. När Land når Sven-Arne är han fortfarande singel och medverkan i programmet har påverkat hans dejtingliv till det sämre, menar han.

– Du vet att programmet hade sin vinkling av mig som inte stämde. De ville få mig till att vara en tyst och svår person. Det har resulterat i att folk inte kommer fram till mig på samma sätt längre och de som gör det blir överraskade över att jag inte alls är som jag var på tv, säger Sven-Arne.

På frågan om han har någon kärleksrelation i dag svarar Sven-Arne:

– Nej, nej, jag håller inte på med sådant nu. Det är ingen idé att söka aktivt. Jag åker på dans och åker hem igen. Jag tror och hoppas på kärleken men kommer den så kommer den.

”Bonde söker fru”-deltagarna som har fått barn

Joacim Rickling & Caroline Kejbert, var med 2017

Andreas Sjöberg & Hanna Holgersson, var med 2016

Sebastian Davidsson & Petra Liljeblad, var med 2014

Johan Petersson & Sofie Andersson, var med 2017

Olle Pallars & Lisa Skoog Dahlman, var med 2015

Thilde Höök & Stefan Blomqvist, var med 2009

Klas Karlsson & Sandra Karlsson, var med 2012

Nils-Olof Olsson & Carina Tropp, var med 2013

Fredrik Holm & Therese Hall, var med 2011

Andreas Vestesson & Jessica Ax, var med 2006

Anders Jönsson & Isabel Jönsson, var med 2007

Magnus Englund & Emma Karlsson, var med 2008

Fredrik Karlsson Wirén & Helena Wirén, Fredrik var med 2007

Rickard Hjortmar & Charlott Pettersson, var med 2011

Johan Persson och Sofie Andersson, var med 2017 och väntar barn sommaren 2019

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen