Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 18 december 2019

Så går det för bönderna i Bonde söker fru 2019

Sista avsnittet av årets Bonde söker fru 2019 har sänts – och livet på gårdarna har fortsatt i kärlekens tecken. För Land berättar deltagarna att de har börjat bygga hus tillsammans och någon har minsann presenterats för tjocka släkten i Mellerud. Här är böndernas egna ord om hur det går med kärleken efter att tv-produktionen har lämnat gårdarna.

Pelle och Karin (”Bonde söker fru” 2019)

 Pelle Hansson Edh och Karin Nordström hittade kärleken i TV4:s ”Bonde söker fru” 2019.
Pelle Hansson Edh och Karin Nordström hittade kärleken i TV4:s ”Bonde söker fru” 2019. FOTO: TV4

När sista avsnittet av Bonde söker fru 2019 sändes i TV4 fick tittarna se Pelle Hansson Edh, 29, och Karin Nordström, 25, tindra mot varandra. Resan mot att bli ett par var tidvis tuff, men nu är kärleken mellan dem starkare än någonsin. I programmet kallar de varandra ”sitt livs kärlek” och det har inte förändrats. Land pratar med Pelle när han har åkt ned från Söderhamn till Mellerud, där han hälsar på Karins släkt.

Läs också: Bonde-Oscar parade ihop brevskrivaren med sin kompis

Hur går det?

– Det går jättebra det! Det är hur bra som helst. Karin flyttade in i september och just nu är jag och hälsar på Karins pappa för första gången. Och nu är vi hos hennes farmor och farfar.

Hur ser planerna för framtiden ut?

– Vi ska först fira jul ihop. Sedan kanske vi tapetserar och renoverar i huset. Vi tar det som det kommer.

Jag måste ju fråga, blir det någon ring?

– Någon gång i framtiden kanske. Det får komma som det kommer. Känns det så bra som det känns nu så är det nog inte långt borta, säger Pelle och skrattar.

Oscar och Cissi (”Bonde söker fru” 2019)

 Oscar Fjärrstrand och Cecilia ”Cissi” Pettersson på kärleksresa till Kroatien i ”Bonde söker fru” 2019.
Oscar Fjärrstrand och Cecilia ”Cissi” Pettersson på kärleksresa till Kroatien i ”Bonde söker fru” 2019. FOTO: TV4

Efter kärleksresan till Kroatien var det nog ingen som tvivlade på att Oscar Fjärrstrand, 22, och Cecilia ”Cissi” Pettersson, 20, mycket väl kunde bli ett av de starkaste paren i Bonde söker fru 2019. Och hemma på gården utanför Sala är det full fart i dag. Även om Cissi inte hunnit flytta dit på heltid riktigt än så har hon skickat några rejäla representanter.

– Hästarna bor här. Cissi bor kvar i sin lägenhet några nätter i veckan. Men hon har faktiskt sagt upp sig i dag för hon har fått ett jobb närmare gården. Om det blir så som det är tänkt så ska hon köra timmerbil i framtiden, säger Oscar.

Så då kommer hon snart då?

– Absolut. Vi köpte en granngård i februari och snart flyttar den hyresgästen. Då ska vi renovera hus och badrum.

Har ni kört någon mer getyoga?

– Jag hade en straffhippa här förra helgen för en som inte hade sagt att hon skulle gifta sig. Hon fick ett frukthalsband på sig så getterna blev ganska intensiva. Det blev hennes straff, säger Oscar och skrattar.

Hur blir det med giftermål för dig och Cissi då?

– Vi får se när saker och ting händer. Men som det ser ut nu så går det åt det hållet.

Läs också: Bröllops-planering för två av bondeparen 2018!

Alexander och Madeleine (”Bonde söker fru” 2019)

 Alexander Andersson och Madeleine Sundin hittade inte rätt i ”Bonde söker fru” 2019.
Alexander Andersson och Madeleine Sundin hittade inte rätt i ”Bonde söker fru” 2019. FOTO: TV4

Ibland blir livet inte som man önskar eller tänkt sig. På gården hemma i Dannike valde Alexander Andersson, 36, Madeleine Sundin, 28. Men hon kände ett behov av att landa efter allt som hänt och paret hade sedan bara sporadisk kontakt.

Paret åkte dock på resan till Åland och pratade om allt som hänt och de hoppades att en större trygghet skulle växa fram. Resan var fin, men i sista avsnittet av Bonde söker fru 2019 så var Alexander och Madeleine inte längre ett par.

– Det känns vemodigt, tråkigt, livet är sånt. Ibland händer saker och ting som man inte hoppas på i livet, säger Alexander i programmet.

– Det kändes väldigt bra på de flesta sätt. Men jag hade en känsla i magen att allt kanske inte var helt rätt, säger Madeleine i programmet.

I dag har paret ingen direkt relation.

Jimmy och Emelie (”Bonde söker fru” 2019)

 Jimmy Olofsson och Emelie Åström smider framtidsplaner i jämtländska Ankarvattnet efter att ha träffats i ”Bonde söker fru” 2019.
Jimmy Olofsson och Emelie Åström smider framtidsplaner i jämtländska Ankarvattnet efter att ha träffats i ”Bonde söker fru” 2019. FOTO: TV4

Under programmets gång upplevde kvinnorna på gården att Jimmy Olofsson, 37, hade lite svårt att släppa in dem känslomässigt. Bonden uppfattades som lite avvaktande. Något som nu känns väldigt långt från verkligheten eftersom det smids stora planer uppe i jämtländska Ankarvattnet. Och det tillsammans med Emelie Åström, 32.

Hur går det för er?

– Det går bra. Väldigt bra. Vi planerar väldigt mycket tillsammans. Vi bygger ett helt nytt hus till sommaren. Emelie har i princip flyttat upp, hon åker ned och jobbar i vinter. Men i vår och sommar då planerar vi att köra här uppe. Emelie ska ha hand om campingverksamheten hela sommaren, då kan jag lägga mer tid på skogs- och jordbruk. Men vi kommer hjälpas åt också. Hon har börjat göra en ny hemsida till campingen.

Läs också: Julens mysigaste TV 2019 – lista med guldkornen

Oj, ni kör på!

– Varför ska man vänta med någonting? Känns det rätt så kör man. Att träffa någon som också är så där tuff av sig är jätteroligt. Så varför inte. Det känns som att det gått väldigt bra att få ihop allting.

Blir det någon fru för bonden i framtiden?

– Det är nog mycket möjligt att det blir den beteckningen. Det kommer nog automatiskt en dag. Att det känns så bra och att vi bor i hop det känns som det viktigaste. Det behöver inte skyndas på. Det där är en rolig grej att ha framför sig. Man måste ha något roligt kvar också.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen