Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 14 december 2018

Sanna Sundqvist gör succé i Andra åket

Skådespelaren Sanna Sundqvist är med ”överallt” just nu. I SVT:s humorserie Andra åket och den tredje säsongen av Bonusfamiljen. Så numera är det inte bara i hemstaden Härnösand som den 35-åriga skådespelaren blir igenkänd.

 Härnösandsfödda skådespelaren Sanna Sundqvist syns i både flera tv-serier och filmer just nu.
Härnösandsfödda skådespelaren Sanna Sundqvist syns i både flera tv-serier och filmer just nu. FOTO: Janne Danielsson /SVT

Efter flera år på Dramatens och Turteaterns i Kärrtorps teaterscener har Sanna Sundqvist börjat bli känd för en bredare publik.

I höst och vinter är hon aktuell med två biofilmer och tre tv-serier. En av dem är varav SVT-serien Andra åket (där hon har en huvudroll) plus en roll i tredje säsongen av tittarsuccén Bonusfamiljen nästa år.

Är det lite av en ketchupeffekt av i din karriär just nu?

– Ja, det är fantastiskt roligt. För ett par år sedan hade jag verkligen inte kunnat tro att jag plötsligt skulle få så här många uppdrag samtidigt. Just nu är tv och film allra roligast.

Är det för att du är mångsidig och passar i olika roller även utseendemässigt?

Ja, jag kan förändra mitt utseende rätt mycket. Kan vara både skitful och snygg, haha.

Du älskade filmen Yrrol som barn, hur kändes det att få en roll i uppföljaren Lyrro?

– Ja, vet inte hur många gånger jag sett den – en riktigt rolig klassiker. Så det är jättekul att spela med det gamla gänget – Dalle, Ulveson, Claes Månsson och Suzanne Reuter. Och även de nya – Henrik Dorsin, Björn Gustafsson och Nour El Refai.

Läs också: Första bilderna från Vår tid är nu säsong 3

 De medverkande i SVT:s Andra åket från vänster: William Spetz, Bert-Åke Varg, Lena T Hansson, Sanna Sundqvist, Jakob Setterberg och Mattias Fransson.
De medverkande i SVT:s Andra åket från vänster: William Spetz, Bert-Åke Varg, Lena T Hansson, Sanna Sundqvist, Jakob Setterberg och Mattias Fransson. FOTO: SVT

SVT:s nya tv-serie Andra åket och biofilmen Lyckligare kan ingen vara är också komedier – är det din favoritgenre?

– Så är det absolut, fast jag upptäckte att det är väldigt roligt med action också, som i serien Sthlm Rekviem där jag agerar polis. Det vill jag gärna göra mer av. Vill helst inte hamna i något visst fack, utan blanda humor och allvar lite mer.

TV och film har ju ofta en större genomslagskraft än teater – är det något du redan hunnit märka av?

– Ja, folk känner igen mig lite mer här i Stockholm och det är väl något jag får vänja mig vid. Det är ju inte för att vara kändis jag håller på i det här yrket, men det är något som följer med. Fast det känns förstås roligt att det går så bra för tillfället, det är något jag verkligen gläds över.

Du visste tidigt att du ville stå på scen?

– Ja, jag älskade att uppträda och sa redan som fyraåring att jag vill bli skådespelare. Sen kom dansen, med dansgymnasiet hemma i Härnösand. Men när jag inte kom in på Balettakademin lade jag ned de planerna.

Sedan satsade du på att bli skådespelare?

– Ja, och det är ju inget jag ångrar i dag precis. Efter Scenskolan fick jag jobb direkt och sedan dess har det bara fortsatt.

Läs också: På spåret-aktuella Kjell Wilhelmsen drabbades av bröstcancer

Du har bott länge i huvudstaden, saknar du din hemstad Härnösand?

– Det är väldigt mysigt att åka tillbaka dit då och då. Jag saknar naturen och lugnet, men trivs samtidigt väldigt bra i en större stad.

Du hade sex syskon och full fart hemma- gör det dig förberedd på livet med din treårige son?

– Ja, fast ibland är jag helt slut, haha. Men det är helt underbart och härligt att få se honom växa upp, vi brukar leka och pyssla mycket tillsammans med olika saker.

Vad utmärker dig som mamma?

– Jag tror att jag är ganska rolig och påhittig. Inte så bestämd som jag först tänkte att jag skulle vara, utan snarare rätt mesig. Har svårt för att säga ifrån, haha.

Sanna Sundqvist

Aktuell med: Biofilmerna Lyckligare kan ingen vara (premiär den 21 december) och Lyrro, serien Sthlm Rekviem på TV4, komediserie Andra åket i Svt. Har även en roll i kommande säsongen av Bonusfamiljen på SVT.

Ålder: 35 år.

Familj: Pojkvännen Fredrik, sonen Charlie, 3 år.

Bor: I lägenhet på Söder i Stockholm, uppvuxen i Härnösand.

Intressen: Film, serier, äta god mat, hänga med kompisar.

Drömmer om: Att kunna hitta en perfekt balans mellan jobb och privatliv.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen