Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 17 oktober 2018

Skådespelarnas farväl av ”Vår tid är nu”

Tre år av inspelningar och 25 år av tv-fiktion är över. I veckan spelades det allra sista avsnittet av ”Vår tid är nu” in.

 Den stjärnspäckade ensemblen har nu spelat in det allra sista avsnittet av ”Vår tid är nu”.
Den stjärnspäckade ensemblen har nu spelat in det allra sista avsnittet av ”Vår tid är nu”. FOTO: SVT

”Vår tid är nu” är tv-dramat som tagit tittarna med storm. Under tre säsonger får vi följa överklassfamiljen Löwanders uppgångar och dalar i Stockholms krogvärld. Serien startar med att andra världskriget precis tagit slut 1945 och avslutas i 1970-tal.

På Instagram har skådespelarna delat med sig av sina ömsom glada, ömsom känslosamma avsked av produktionen som nu är helt färdig.

Läs också: Hedda Stiernstedt: Jag kämpade hårt för rollen i ”Vår tid är nu”

”Orsaken till att jag fick rollen”

Hedda Stiernstedt som spelar Nina Löwander, yngsta syskonet i Löwander-familjen, har publicerat en selfie tillsammans med skådespelarkollegorna Mattias Nordkvist och Adam Lundgren på sitt Instagramkonto.

”Jag vet att jag sagt det en gång förut MEN i går befann sig syskonen Löwander i samma rum för allra sista gången. Ni är bäst och ni har blivit familj. Så stolt att få vara er störiga lillasyster”, har hon skrivit till bilden.

 Skådespelarna har skrivit känslosamma inlägg på sina Instagramkonton efter den sista inspelningsdagen.
Skådespelarna har skrivit känslosamma inlägg på sina Instagramkonton efter den sista inspelningsdagen. FOTO: SVT/Instagram

Att skådespelarna kommit varandra nära under inspelningarna råder det inget tvivel om. Mattias Nordkvist som spelar äldsta syskonet Gustaf Löwander, har publicerat ett inlägg sitt Instagramkonto där han beskriver sin tacksamhet gentemot Adam Lundgren.

”Min fina vän. Utan honom. Inget. Han är orsaken till att jag fick rollen som Gustaf. Han är en av dom bästa jag vet. På alla sätt. Tack kära du. För allt.”

”Vår tid är nu” slutar i 70-talet

Men även om flera ur ensemblen var känslosamma tycks det som om de firade den sista inspelningsdagen ordentligt.

”I kväll är det partyparty i Scenografin”, skriver Anna Bjelkerud som spelar Djurgårdskällarens köksa Ethel Jonsson. Hon har postat en bild på sig själv och Mattias Nordkvist i vad som ser ut att vara en restaurangmiljö.

Läs också: Så förvandlades Göteborg till Stockholm i ”Vår tid är nu”

Slutfest med 70-talstema

Charlie Gustafsson som spelar kökspojken Calle Svensson skvallrar också om att det blev ett rejält avslutningskalas. I ett inlägg skriver han ”I fredags var det slutfest i studion på 70-talet” tillsammans med en helkroppsbild på sig själv i utsvängda byxor och skjorta med långa snibbar.

”Vår tid är nu” finns på SVT Play och sänds på SVT1 på måndagar klockan 20.00.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen