Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 23 april 2019

”Sommar med Ernst” till Österlen

Nu laddar vi för en ny säsong av ”Sommar med Ernst”!

I sommar får den skånska idyllen på Österlen besök av Ernst Kirchsteiger.

En bortglömd men stilig gammal skånsk bondgård ska rustas upp med innovativa detaljer och återbruk.

 Ernst Kirchsteiger ska nu börja spela in årets säsong av ”Sommar med Ernst”.
Ernst Kirchsteiger ska nu börja spela in årets säsong av ”Sommar med Ernst”. FOTO: Elias Berglund/TV4

I Skånes sydöstra hörn ligger det älskade och så ofta omtalade Österlen. I dag tisdag avslöjar TV4 att årets säsong av Sommar med Ernst utspelar sig på en skånsk bondgård på Österlen.

Innovation och tradition är säsongens ledord när Ernst Kirchsteiger fylld av inspiration ger sig in i sitt sommarprojekt.

”Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla”, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Läs också: Teodor, 17, bygger hönshus med extra allt – kika in i smarta bygget!

Ernst Kirchsteiger tar vara på gårdens ursprung

Paret som äger gården får hjälp på traven med hur de ska ta till vara på gårdens ursprung och samtidigt skapa ett lugnt och härligt sommarboende med plats för många.

”Österlen är otroligt vacker plats och det känns som både plats och den gamla fina skånegården inspirerar Ernst att ännu en sommar överträffa sig själv i smarta och vackra inredningslösningar, smarriga recept och andra lifehacks. Det är helt enkelt en extraordinärt härlig och inspirerande säsong som tittarna kan se framemot”, säger exekutiv producent Clara Tengbom i samma pressmeddelande.

Återbruk och naturmaterial tema i Sommar med Ernst

Ett tema för säsongen blir återbruk och idéer om hur man kan värna om natur och miljö. Ernst ska undersöka möjligheten att skörda regnvatten och fördelarna med återbruk av material och möbler.

På gården står ett ståtligt valnötsträd som får en tydlig plats i trädgården. Grönsaker och sallat ska odlas i ett stort trädgårdsland och naturmaterial som lera, kalk och sten får ta plats i både renovering och inredning.

Sommar med Ernst har premiär torsdagen den 27 juni klockan 20.00 på TV4.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen