Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 28 maj 2019

Sommarens tv-program 2019

Allsång på Skansen följt av Morden i Midsomer har för många blivit en sommartradition på tisdagskvällarna. Men hör och häpna! I år ersätts den brittiska långköraren av Grantchester. Allt om det och mycket mer hittar du i vår långa tv-guide med sommarens höjdpunkter 2019.

”Allsång på Skansen” 2019

 Sanna Nielsen leder ”Allsång på Skansen” 2019.
Sanna Nielsen leder ”Allsång på Skansen” 2019. FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Från Sollidenscenen bjuder programledaren Sanna Nielsen och en rad gäster på härliga toner på tisdagskvällarna. Men för den som brukar sitta kvar vid tv:n efter att Stockholm i mitt hjärta tonat ut för att njuta av brittiska deckarserien Morden i Midsomer, kommer här tråkiga nyheter.

”Morden i Midsomer” 2019

Den 21:a säsongen av den brittiska serien är inte färdiginspelad och sänds därför inte i sommar. SVT kommer att sända serien när den har haft premiär i Storbritannien.

Allsång på Skansen sänds varje tisdag från 25 juni till 13 augusti 2019 kl 20.00 i SVT1.

”Grantchester” säsong 4

I stället för Morden i Midsomer följs Allsång på Skansen av den brittiska dramaserien Grantchester. I fjärde säsongen kommer Sidney Chambers, spelad av James Norton, att lämna serien för att ge plats åt en ny kyrkoherde, Will Davenport, spelad av Tom Brittney som är känd från bland annat Outlander och Barnmorskan i East End.

Grantchester säsong 4 har premiär 25 juni 2019 kl 21.00 i SVT1.

”Sommar med Ernst” 2019

 ”Sommar med Ernst” utspelar sig i vackra Österlen sommaren 2019.
”Sommar med Ernst” utspelar sig i vackra Österlen sommaren 2019. FOTO: Elias Berglund/TV4

I sommar får den skånska idyllen på Österlen besök av hemmafixaren Ernst Kirchsteiger. En bortglömd men stilig gammal skånsk bondgård ska rustas upp med innovativa detaljer och återbruk.

Sommar med Ernst 2019 har premiär 27 juni 2019 kl 20.00 på TV4.

Läs också: Här är Ernsts nya sommarprojekt – allt om nya säsongen!

”Lotta på Liseberg” 2019

Allsångsprogrammet i Göteborg bjuder in till åtta måndagar på Liseberg med härlig stämning när Lotta Engberg, orkester, gästartister och publik tar i för fulla muggar!

Lotta på Liseberg 2019 sänds varje måndag från 17 juni till 12 augusti 2019 kl 20.00 i TV4.

”Kronérs sommargäster”

 Lasse Kronér syns sommaren 2019 i Svt med ”Kronérs sommargäster”.
Lasse Kronér syns sommaren 2019 i Svt med ”Kronérs sommargäster”. FOTO: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Ännu ett härligt sommarprogram från västkusten med intressanta gästartister i vykortsvackra miljöer. Lasse Kronér bjuder in fem önskegäster till sin ungdoms ö i Göteborgs södra skärgård.

Kronérs sommargäster sänds varje lördag från 3 augusti till 31 augusti 2019 kl 20.00 i SVT1.

Norska tv-serien ”Lyckoland”

 Norska tv-serien ”Lyckoland” har svensk premiär i Svt sommaren 2019.
Norska tv-serien ”Lyckoland” har svensk premiär i Svt sommaren 2019. FOTO: Petter Skafle Henriksen/NRK

Lyckoland är som en norsk version av Vår tid är nu, en berättelse om en familj under förändring. De internationella oljebolagen är på väg att lämna Stavanger efter åratal av misslyckat letande efter olja. Detta skulle få stora konsekvenser för alla i staden, men natten innan julafton 1969 tänds gaslågan på plattformen Ocean Viking och allt förändras över en natt, inte bara för staden utan också för hela Norge.

Lyckoland har premiär måndag 12 augusti 2019 kl 21.00 i SVT.

”Barnmorskan i East End” säsong 7

East End 1963 är en plats för stora förändringar inte bara med många nybyggda höghus utan också inom Nonnatus House. I sjunde säsongen av Barnmorskan i East End ansluter västindiska barnmorskan Lucille Anderson (Leonie Elliott) till gruppen och får ta hand om patienter som drabbats av lepra, förlossningsskräck och den neurologiska sjukdomen Huntingtons.

Banrmorskan i East End säsong 7 har premiär söndag 7 juli 2019 kl 20.00 i SVT.

”Riviera” säsong 2

 Lena Olin i ”Riviera” säsong 2 som är tillbaka sommaren 2019.
Lena Olin i ”Riviera” säsong 2 som är tillbaka sommaren 2019. FOTO: TV4

Den internationella succén Riviera är tillbaka med säsong två och det är fortsatt intriger och död på Franska rivieran. Georgina (Julia Stiles) är fokuserad på att försöka komma undan med mordet på Constantine och hon kämpar för att behålla makten inom familjen Clios och sin position högst upp i den exklusiva konstvärlden.

Riviera säsong 2 har premiär 4 juni i Cmore.

”Poldark” säsong 4

Poldarks fjärde säsong och året är 1796. För att kunna försvara både Cornwall och alla han älskar från en maktgalen George Warleggan, måste Ross Poldark lära sig det politiska spelet i London. Medan Demelza Poldark tar hand om Poldarks affärer hemma och Elizabeth Warleggan fortsätter att stärka sitt äktenskap kämpar Drake Carne med att låta Morwenna vara i fred i sitt äktenskap med Osborne.

Poldark säsong 4 har premiär fredag 28 juni kl 21.00 i SVT.

Tv-serien ”Babylon Berlin”

 Efterfrågade ”Babylon Berlin” kommer att visas i Svt sommaren 2019.
Efterfrågade ”Babylon Berlin” kommer att visas i Svt sommaren 2019. FOTO: Beta Film

Den efterfrågade tyska dramaserien Babylon Berlin utspelar sig i Weimarrepubliken under 1920-talet och den unga poliskommissarien Gereon Rath förflyttas till Berlin för att lösa ett fall. Vad som till en början ser ut att vara en utpressning visar sig bli en skandal som kommer att förändra Raths och hans kollegors liv. Serien bygger på den tyske författaren Volker Kutschers böcker om kriminalkommissarien Gereon Rath och är den dyraste europeiska serien som gjorts.

Babylon Berlin har svensk premiär torsdag 20 juni kl 21.00 i SVT.

”Secret City”

Bakom Canberras lugna fasad döljer sig lögner och principlöshet. Den politiska reportern Harriet Dunkley (Anna Torv) tror att hon känner staden hon bor i, men inser i takt med att hon försöker få fram sanningen hur fel hon har. Sammansvärjningar hotar hennes karriär, hennes liv och äventyrar dessutom varje australiers frihet.

Secret city har premiär onsdag 10 juli kl 21.45 i SVT.

”Younger” säsong 6

I sjätte säsongen av tittarfavoriten Younger spinner berättelsen om Liza (Sutton Foster) vidare på alla obesvarade frågor som tittarna lämnades med i säsong fem. Liza, som utgett sig för att vara 26 år för att få sitt drömjobb på bokförlaget Empirical, har fortfarande inte berättat för alla i sin närhet att hon egentligen är 40 år.

Younger säsong 6 har premiär torsdag 13 juni på Cmore.

”Timjan, tupp och tårta” säsong 2

 ”Timjan, tupp och tårta” är tillbaka med säsong 2 sommaren 2019 i Svt.
”Timjan, tupp och tårta” är tillbaka med säsong 2 sommaren 2019 i Svt. FOTO: SVT

I sommarens matlagningsprogram är matkreatören Lisa Lemke tillbaka med inspiration till både enklare och roligare matlagning. Vid sin sida har hon kockarna Zeina Mourtada och Sandra Mastio och varje vecka bjuder en gästkock på sina bästa recept.

Timjan, tupp och tårta säsong 2 har premiär torsdag 15 augusti kl 20.00 i SVT1.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen