Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 2 oktober 2019

Systrarna Minna och Sara historiska i ”Bonde söker fru”

”Ska vi åka tillsammans till Sundbyholms slott?” Systrarna Minna och Sara skrev till varsin bonde i årets omgång av Bonde söker fru på TV4 – och kom med bägge två!

 Systrarna Minna Lindberg och Sara Håkansson deltar båda två i årets (2019) omgång av ”Bonde söker fru” i TV4.
Systrarna Minna Lindberg och Sara Håkansson deltar båda två i årets (2019) omgång av ”Bonde söker fru” i TV4. FOTO: TV4/CMORE

– Jag hade pratat med min familj om att jag ville skriva brev till Oscar. Sen kom min syster Sara en dag och sa ”Ska vi åka tillsammans till Sundbyholms slott?” Då visade det sig att hon hade skrivit till Jimmy utan att säga någonting, säger Minna Lindberg.

 Oscar, 22, valde att speed-dejta Minna Lindberg, 19, i ”Bonde söker fru” 2019.
Oscar, 22, valde att speed-dejta Minna Lindberg, 19, i ”Bonde söker fru” 2019. FOTO: TV4/CMORE

Läs också: Här är alla bönderna i ”Bonde söker fru” 2019

Mycket nervositet

De två systrarna Minna Lindberg, 19, och Sara Håkansson, 33, från Västerås, är de första syskonen i programmets historia att gå vidare till inspelningarna.

I avsnitt två som sändes på onsdagen får tittarna se hur systrarna tillsammans med de andra utvalda brevskrivarna kliver in på Sundbyholms slott i Eskilstuna för att gå på en fem minuter lång dejt med respektive bonde.

 Minna Lindberg tyckte att hon fick fin kantakt med getbonden Oscar under deras fem minuter långa speed-dejt.
Minna Lindberg tyckte att hon fick fin kantakt med getbonden Oscar under deras fem minuter långa speed-dejt. FOTO: TV4/CMORE

Minna Lindberg var nervös, och förväntansfull.

– Så nervös som jag var inför speed-dejten har jag aldrig varit i mitt liv innan. Det var extremt mycket väntan under inspelningen och jag hann bygga upp en spänning. Det kändes skönt att ha med syrran, säger Minna till Land.

Oscar tårögd av Minnas brev

Minna som tog studenten i våras har börjat på en hälsovägledareutbildning och flyttat in på internat i Sala. Trots att hon och getbonden Oscar, 22, bara bor två mil från varandra, har deras vägar inte korsats tidigare.

I tv-rutan får tittarna följa med under de nervpirrande minuter då de träffas för första gången. De vittnar båda i programmet om hur påverkade de blir av mötet.

– Det var väldigt många punkter som du tryckte på i ditt brev. Vid en punkt när jag började läsa blev jag nästan tårögd, säger Oscar till Minna.

Kände ett lugn vid mötet

Till kamerateamet utbrister bonden efter dejten:

– Wow! Det där var ju helt fantastiskt. Så lugn och naturlig. Inte min vardag att träffa så här fantastiska tjejer annars.

– Man känner när den där connection finns, man ser glimten i ögat. De gånger man har råkat ut för det och tiden bara försvinner. Det är så fantastiskt, man bara märker att det är helt rätt.

För Land förklarar Minna att hon fick kämpa för att inte stressa upp sig inför dejten. När det väl var hennes tur infann sig ett lugn.

– Jag tyckte att det kändes jättebra att komma in i rummet och se Oscar sitta där. Jag försökte välja ut vad jag ville få sagt men det gick heller inte att kontrollera.

Stöttade varandra efteråt

 Jimmy, 37, valde att speeddejta Sara Håkansson, 33, i ”Bonde söker fru” 2019.
Jimmy, 37, valde att speeddejta Sara Håkansson, 33, i ”Bonde söker fru” 2019. FOTO: TV4/CMORE

Samtidigt fick systern Sara träffa sin bonde Jimmy. I programmet hölls deras möte kort. Snacket efteråt mellan systrarna fick mer fokus.

– Både jag och Sara tänkte ”vad är det vi har varit med om egentligen?” Vi kunde skratta åt hur vi redan hade glömt bort vad vi sagt och gjort under dejterna, säger Minna.

– Samtidigt känner jag att TV4 får visa vad de vill av oss. Jag är inte en sådan som bryr mig om vad jag sagt eller hur jag sett ut.

Nästa vecka ska bönderna i Bonde söker fru bjuda in de tjejerna de vill träffa igen till sin gård. Hur det går för systrarna Sara och Minna återstår att se.

 Sara Håkansson skrev brev till bonden Jimmy.
Sara Håkansson skrev brev till bonden Jimmy. FOTO: TV4/CMORE

Bonde söker fru sänds onsdagar på TV4. Direkt efter läggs webbprogrammet Bonde söker fru – kärlek åt alla och eftersnack Bönderna berättar allt ut på TV4 Play och Cmore.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen