Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 18 november 2019

”Nina och Calle” om bonussäsongen av ”Vår tid är nu”

När andra säsongen av Vår tid är nu förflyttade historien om familjen Löwander fem år fram i tiden, ställde många tittare sig frågan: Hur gick det egentligen till när Nina och Calle återigen blev ett par? Nu har en bonussäsong börjat spelas in – som ska ge alla svar innan historien kan ta slut.

 Återföreningen mellan Nina och Calle har varit efterfrågad – nu får kärlekshistorien i ”Vår tid är nu” en egen bonussäsong.
Återföreningen mellan Nina och Calle har varit efterfrågad – nu får kärlekshistorien i ”Vår tid är nu” en egen bonussäsong. FOTO: SVT

Ja, hur länge kan man hålla på med en serie innan historien anses urmjölkad? Serieskaparna avrundar dramat om familjen Löwander i säsong tre som sänds under hösten 2019. Men på tittarnas begäran ska en oberättad del av historien bli till en bonussäsong, med premiär julen 2020.

– Självklart är det tankar som har bollats, hur länge vi kan hålla på med det här. Det som vi gör nu är att vi går tillbaka i tiden. Vi ger publiken den pusselbiten som många har bett om, hur blev Calle och Nina egentligen ihop? Det var tydligen ett ramaskri för att vi hoppade över allt det essentiella. Så det finns en bit kvar att berätta, säger Hedda Stiernstedt, som spelar Nina Löwander.

Läs också: Så sköter du en azalea

Hur blev Nina och Calle ihop igen?

I slutet av första säsongen är Nina och Calle gifta på varsitt håll och Nina ligger på sjukhus efter att ha försökt ta sitt liv. Säsong två tar avstamp flera år senare då Nina och Calle plötsligt är ett par igen.

Det blir en annorlunda känsla över bonussäsongen, meddelar serieskaparen Ulf Kvensler, dessutom med en ny regissör: Måns Herngren.

– Det blir lite mer betoning på kärlekshistorien och relationerna, inte lika mycket politik och samhälle. Kanske unset mer ”feelgood”, även om det finns dramatik också, säger Ulf Kvensler.

Suzanne Reuter kommer tillbaka

Säsongen kommer att utspela sig i skärgården på en sommarrestaurang. Det är sommaren år 1951, vilket innebär att gamla karaktärer som Stickan (Peter Dalle) och Helga (Suzanne Reuter) gör ”comeback”.

– Det kommer att andas väldigt mycket Vår tid är nu. Stundtals lättsamt och glatt men det finns mycket sorg och mörker där också, säger Charlie Gustafsson som spelar Calle.

Historien får ett slut

Efter bonussäsongen är skådespelarna samstämmiga om att historien kommer vara slut.

– Det är verkligen det sista jag kan berätta om min karaktär, säger Charlie Gustafsson.

– Jag känner också att sen är påsen hopsydd för Nina Löwander, säger Hedda Stiernstedt.

Läs också: Saftiga revbensspjäll – recept!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen