Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 15 maj 2019

”Vår tid är nu” får en bonussäsong!

Tack vare den enorma tittarsuccén kommer SVT med en glädjande nyhet: Det blir en bonussäsong av dramaserien Vår tid är nu!

I fyra avsnitt ska det som hände i tidshoppet mellan säsong ett och två förklaras närmare.

 Calles och Ninas kärlekshistoria fortsätter i en extra säsong av Vår tid är nu.
Calles och Ninas kärlekshistoria fortsätter i en extra säsong av Vår tid är nu. FOTO: SVT

Vår tid är nu har hittills gått i två uppskattade säsonger på SVT, säsong tre är inspelad och sänds i höst. Dramaserien är en familjekrönika som under tre ordinarie säsonger sträcker sig över flera decennier.

Mellan säsong ett och två har flera år passerat och detta är anledningen till att det finns mycket mer att hämta från berättelsen om krögarsläkten och de två huvudkaraktärernas kärleksliv.

– Jag är väldigt glad att författarna, producenterna och seriens underbara cast nappade på idén att göra detta, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett pressmeddelande.

Läs också: Fyra tidsmarkörer i Vår tid är nu

Vår tid är nu bonussäsong handlar om

Sommaren 1951 driver familjen Löwander en sommarrestaurang i skärgården. Mattias Nordkvist i rollen som Gustaf Löwander kommer inte att vara med i specialsäsongen, i stället är Helga Löwander (Suzanne Reuter) och Stig ”Stickan” Backe (Peter Dalle) drivande på restaurangen i skärgården och det väcker gamla minnen till liv.

Senast vi träffade Nina låg hon på sjukhus efter att hon försökte ta sitt liv. Nu är hon utskriven, men fortfarande inte helt återställd. Vid den här tiden i familjekrönikan är hon gift med Erik, som hon har dottern Christina med.

Kocken Calle är gift med Sonja och har en son. Familjen planerar en semester ihop men Calle kan inte riktigt fokusera. När han kommer ut i skärgården kommer gamla känslor upp till ytan.

Om detta ska specialsäsongen handla, skriver SVT Kultur.

Fyra nya avsnitt julen 2020

Säsongen kommer att bestå av fyra avsnitt regisserade av Måns Herngren. Inspelningarna startar i slutet på sommaren och säsongen sänds julen 2020.

– Det känns hedrande och väldigt spännande att nu få vara med och berätta vidare om familjen Löwander och den starka kärlekshistorien mellan Nina och Calle, säger Måns Herngren i ett pressmeddelande.

Men först ska säsong tre av Vår tid är nu ha premiär, hösten 2019. Säsongen är den sista i kronologin och utspelar sig mellan åren 1968-1971.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen