Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
TV 6 februari 2019

Våren i tv 2019 – alla tv-program

Välkomna våren 2019 med hjärtevärmande humor i Bonusfamiljen eller politiskt maktspel i Den inre cirkeln. Dessutom kommer Game of thrones tillbaka med den åttonde och sista säsongen, Colin Nutleys Bröllop, begravning och dop har premiär – och succéromanen Störst av allt blir tv-serie. Här är de bästa tv-serierna våren 2019!

Bonusfamiljen

 ”Bonusfamiljen” gör comeback med sin tredje säsong våren 2019, och tar avstamp i Gugges (Lill-Babs) tragiska bortgång.
”Bonusfamiljen” gör comeback med sin tredje säsong våren 2019, och tar avstamp i Gugges (Lill-Babs) tragiska bortgång. FOTO: Ulrika Malm/SVT

SVT:s älskade dramakomedi gör comeback för en tredje säsong. Det har gått ett år sedan vi träffade bonusfamiljen och samtidigt som allt är som det brukar, är ingenting sig likt. Med Moa Herngren och Ditta Bongenhielm som huvudmanusförfattare utlovas värme, humor och utmaningar för nya och gamla karaktärer.

Bonusfamiljen har premiär 18 februari 2019 i SVT1 och på SVT Play.

Störst av allt

När en skolskjutning sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. Netflix första svenska originalserie är baserad på boken Störst av allt av Malin Persson Giolito. I rollerna hittar vi William Spetz, Felix Sandman, Christopher Wollter, Anna Björck och David Dencik.

Störst av allt har premiär på Netflix under våren 2019.

Samhällets olycksbarn (Les Misérables)

 ”Les Misérables”, mest känd som musikal, blir tv-serie våren 2019.
”Les Misérables”, mest känd som musikal, blir tv-serie våren 2019. FOTO: SVT

Les Misérables är mest känd som en musikal, men denna brittiska tv-serie i sex delar är uppbyggd kring Victor Hugos roman och har med flera karaktärer som har utelämnats i musikalen. Med ett Frankrike i politisk oro följer Les Misérables Jean Valjean (Dominic West), en tidigare fånge som inte verkar kunna bli av med händelser från sitt tidigare liv. Hans framtid hotas av polisen Javert (David Oyelowo), som är fast besluten att få honom fälld igen. Samtidigt lämnar Fantine (Lily Colins) sin rike älskare och tvingas till allt mer desperata handlingar för att kunna ta hand om sin dotter.

Les Misérables har premiär i SVT1 och SVT Play söndag 24 februari 2019.Läs också: 11 filmer med lantbrukstema – klassikerna vi älskar

Vi överlevde R. Kelly (dokumentärserie)

 Unga kvinnor träder fram och berättar om R&B-artisten R. Kelly's sexuella övergrepp i ”Vi överlevde R.Kelly” på SVT Play.
Unga kvinnor träder fram och berättar om R&B-artisten R. Kelly's sexuella övergrepp i ”Vi överlevde R.Kelly” på SVT Play. FOTO: SVT Montage /Bunim-Murray Productions

R. Kelly är sedan länge hyllad som en av världens främsta R&B-artister. I denna starka dokumentärserie träder flera unga kvinnor fram efter år av tystnad, och delar berättelser om sexuellt, mentalt och fysiskt våld. Vittnesmål om inspärrningar, övergrepp och ett eskalerande kontrollbehov – men aldrig några konsekvenser.

Vi överlevde R. Kelly finns på SVT Play t o m 30 juli 2019.

Our girl, säsong 3

Brittiska serien Our girl är tillbaka med sin tredje säsong. Den ambitiösa militära sjukvårdaren Georgie Lane och ett heroiskt team soldater befinner sig i Nepal på ett farligt uppdrag efter en naturkatastrof. Men det är inte bara de fysiska och psykiska handlingarna som skapar problem för medlemmarna i truppen, utan också vad deras familjer gör där hemma, privata beslut som måste tas och chefer som har stora svårigheter att hantera sin personal.

Our girl har premiär 11 februari 2019 i SVT1 och på SVT Play.

Den inre cirkeln

 Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne och Niklas Engdahl är skådespelare i ”Den inre cirkeln”, skriven av en av Sveriges mest erfarna politiska strateger, Per Schlingmann.
Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne och Niklas Engdahl är skådespelare i ”Den inre cirkeln”, skriven av en av Sveriges mest erfarna politiska strateger, Per Schlingmann. FOTO: Johan Paulin/Fundament Film

Denna politiska dramathriller är delvis baserad på Per Schlingmanns bok I maktens korridorer, och tar avstamp under några intensiva sommardagar i Almedalen. Niklas Engdahl spelar näringsminister David Ehrling som tillsammans med sin skarpa pressekreterare (Nanna Blondell) försöker utöka sin position inom partiet, samtidigt som hans inte helt fläckfria förflutna börjar komma upp till ytan.

Den inre cirkeln har premiär 22 mars 2019 på Viaplay.

Bröllop, begravning och dop

Colin Nutleys nya miniserie består av fyra avsnitt och utspelar sig i en svensk småstad. Två familjer möts på ett bröllop och en dramatisk händelse i samband med bröllopet leder sedan till en begravning och ett dop. I rollerna syns många folkkära skådespelare, däribland Helena Bergström, Philip Zandén, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson och Andreas T Olsson.

Bröllop, begravning och dop har premiär 4 februari 2019 på C More och TV4.

Läs också: Antikrundan 30 år: Här är de oförglömliga fynden

Himmelsdalen

 Huvudrollerna i "Himmelsdalen" spelas av Josefin Asplund och ”Stranger things”-stjärnan Matthew Modine.
Huvudrollerna i "Himmelsdalen" spelas av Josefin Asplund och ”Stranger things”-stjärnan Matthew Modine. FOTO: C More/TV4

Helena vaknar upp på en avancerad anläggning där man forskar och experimenterar på psykopater. Hon är fast i en levande mardröm där ingen är den de verkar vara och där alla tror att hon är den manipulativa, våldsamma och sjuka tvillingsystern Siri. Helena och Siri spelas av Sveriges nya internationella stjärnskott Josefin Asplund, känd från bland annat tv-serien Vikings och filmen Call Girl. Stranger things-stjärnan Matthew Modine spelar rollen som direktör för forskningslabbet Himmelsdalen.

Himmelsdalen har premiär under senvåren 2019 på TV4 och C More.

Serier på HBO och Netflix våren 2019

Game of thrones – sista säsongen

Världens största tv-serie går i mål med i och med den åttonde säsongen. Säsongen är kortare än vanligt med sina sex avsnitt, men vart och ett kommer vara lika långt som en långfilm.

Game of thrones har premiär 15 april 2019 på C More och HBO Nordic.

The Affair, säsong 5

I sista säsongen för det intrikata relationsdramat är (spoiler alert!) de ursprungligen fyra karaktärerna reducerade till tre efter förra säsongens våldsamma slut.

The Affair har premiär våren 2019 på HBO Nordic.

The Handmaid’s Tale, säsong 3

Margaret Atwoods dystopiska framtidsvision av ett kvinnofientligt samhälle fortsätter med en tredje säsong.

The Handmaids tale har premiär våren 2019 på HBO Nordic.

The Crown, säsong 3

The Crown är tillbaka för ännu en smäktande säsong i det brittiska kungahuset. Den tredje säsongen kommer att utspela sig flera år senare. I rollen som drottning Elizabeth syns nu Olivia Colman istället för Claire Foy, och prins Philip kommer att spelas av Tobias Menzies. Prinsessan Margaret spelas av Helena Bonham Carter.

The Crown har premiär i maj 2019 på Netflix.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen