Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jakt & fiske 30 augusti 2016

Den oväntade besökaren fick jägarens ben att skaka

Anna Söderqvist satt i kojan och väntade på att vildsvin skulle närma sig åteln. Då kom något helt annat ut ur skogen och närmade sig – björnen var snart bara två meter bort.

FOTO: Privat

Här kommer en rysare som utspelade sig i skogarna utanför Stjärnsund i Dalarna i söndags kväll. Anna Söderqvist och Kenneth Larsson skulle ut för att kontrollera en åtel och väntade sig att få korn på vildsvin, men de visste att det hade gått björn i området.

– Vi kommer inte att se någon björn, sa vi. Men vi hade inte suttit mer än 45 minuter i kojan och då stod där plötsligt en björn. Först gick den fram till åteln och sen kom den mot oss, säger Anna Söderqvist.

Björnen kom bara närmare den plats där Anna och Kenneth satt.

Benen började skaka

Hon fick upp mobilen och tog en bild av björnen som närmade sig, de två jägarna väntade spänt.

– Benen skakade rätt mycket. Björnen stannade när den var två meter bort från oss, nosade lite och vände sedan. Jag har aldrig sett en björn på så nära håll och Kenneth sa att han inte sett en så här på de 20 år som han har jagat, säger Anna Söderqvist.

Efter en stund vände björnen och fortsatte i riktning mot den bil jägarna kommit till platsen med.

– Jag såg att den nosade på bilen, sen försvann den. Vi snackade vi lite om att jag skakat så mycket. När vi skulle gå tillbaka till bilen så pratade vi en stund om vem som skulle gå först, jag sa att Kenneth fick gå, säger Anna Söderqvist.

Så här efteråt efter är hon fortfarande uppbragd över händelsen.

– Jag kan inte riktigt fatta det. Det känns lite ovanligt, allting.

Mötet med björnen var omskakande, men inte avskräckande.

– Vi ska ut igen till helgen, säger Anna Söderqvist.

Om den närgångna björnen är kvar i området är däremot okänt.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen